Haberler

Vali Erden Uşak Üniversitesi' Nde Aşure Dağıttı

Uşak Üniversitesi tarafından Muharrem Ayı nedeniyle, "Muharrem Ayı ve Aşure" adlı konferans düzenlendi.
Mustafa Kemal Paşa Amfisi'nde düzenlenen konferansa Vali Mehmet Ufuk Erden ve eşi Yeşim Erden, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Bayram, Uşak...

Uşak Üniversitesi tarafından Muharrem Ayı nedeniyle, "Muharrem Ayı ve Aşure" adlı konferans düzenlendi.

Mustafa Kemal Paşa Amfisi'nde düzenlenen konferansa Vali Mehmet Ufuk Erden ve eşi Yeşim Erden, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Bayram, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, Uşak Emniyet Müdürü Ogün Toprak, akademisyenler, idari personel, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Konferansta İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rifat Okudan Muharrem Ayı ve Aşure hakkında bilgi verdi.

Muharrem Ayının Hicri yılın başlangıcı olduğunu belirten Prof. Dr. Rifat Okudan şunları söyledi: "Yüce dinimiz İslam'da kutsal sayılan veya diğer zaman dilimlerinden farklı kabul edilen kendine özgü belirli gün, gece ve aylar vardır. Şüphesiz insan için en değerli mefhumlardan birisi de zamandır. Çünkü her şey zaman içinde var olmakta, gelişmekte ve yine zaman içinde yok olmaktadır. Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'de zaman konusuna doğrudan ya da dolaylı yollarla dikkat çekilmektedir. Haram aylar dediğimiz aylar Cahiliye devri uygulamasına göre, hürmet edilmesi gereken, savaş yapılması ve kan dökülmesi yasak olan Kameri aylar demektir. Bu aylardan birincisi Muharrem'dir. Haram aylar içinde Muharrem ayının ayrı bir önemi vardır. İslam'ın zuhurundan sonra da Muharrem ayı dini, sosyal ve tarihi önemi haiz olaylara sahne olmuştur. Bu durum Muharrem ayını, İslam kültürü açısından daha da ön plana çıkarmaktadır. Muharrem ayını önemli kılan özelliklerden biri Hicri Yılbaşı olmasıdır. Ayrıca Aşure günü yani On Muharrem de Muharrem ayı içindedir. Hz Peygamber Aşure günü oruç tutmayı teşvik etmiş ve "Aşure günün orucunun, bir önceki yılın günahlarına kefaret olmasını Allah'tan umarım" demiştir."

Konferansın sonunda Vali Mehmet Ufuk Erden, Prof. Dr. Rifat Okudan'a teşekkür plaket takdim etmesinin ardından Vali Mehmet Ufuk Erden, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Bayram ve Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, öğrencilere aşure dağıttı. - UŞAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Ufuk Erden Yeşim Erden Ali Bayram Uşak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title