Haberler

Vali Düzgün Şair ve Yazarları Kabul Etti

Güncelleme:

Vali Orhan Düzgün, Türkiye'nin değişik bölgelerinden Kayseri'ye gelen şair ve yazarları makamında kabul ederek bir süre görüştü.

Vali Düzgün, Kayseri Yazarlar ve Şairler Derneği (KAYŞAD) tarafından düzenlenen "Yağmurla Gelen Şair Nurullah Genç Vefa Gecesi" programına katılmak üzere Türkiye'nin değişik bölgelerinde gelen şair ve yazarlar ile dernek yöneticilerini kabulünde yaptığı konuşmada, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şair ve yazarların önemine değindi.

"Şair ve yazarların kıymetini her zaman bilmeliyiz" diyen Vali Düzgün, bir kentin kültürel ve sanatsal açıdan da kalkınmasının önemine işaret ederek, aksi durumda tam anlamıyla bir kalkınmadan söz edilemeyeceğini vurguladı.

Valilik olarak kültürel ve sanatsal faaliyetlere her zaman destek verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini belirten Vali Düzgün, "Kayseri Şairler ve Yazarlar Derneği'nin yarın akşam Nurullah Genç adına düzenlediği vefa gecesini önemsiyoruz ve şair ve yazarlara vefa anlamında çok önemsiyoruz. Sizleri tanımak bize büyük kıvanç verdiği gibi sizlerle birlikte olmak ta ayrı bir onurdur." diye konuştu.

Adına vefa gecesi düzenlenen Nurullah Genç ise, Vali Düzgün'ün kendilerini karşılaması, muhabbeti ve hassasiyetinin hem şahsını hem de arkadaşlarını son derece mutlu ederek onurlandırdığını dile getirdi.

Kayseri'yi önceden de sevdiklerini kendilerine gösterilen sıcak ilgi nedeniyle daha çok sevmeye başladıklarını kaydeden Genç, "Vefa gecesi düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Makamınızda olmaktan, arkadaşlarımla olmaktan, kültür ve sanat adına program düzenlenmesinden dolayı hepinize kalpten teşekkür ediyorum." dedi.

KAYŞAD Başkanı Emel Demirezen de, şair ve yazarları bir araya getirmek ve bu anlamdaki değerlere sahip çıkmak istediklerini belirterek kendilerini ağırlayan Vali Düzgün'e teşekkür etti.

İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş'un da hazır bulunduğu ziyarete şair ve yazarlar Muhsin İlyas Subaşı, Abdulkerim Dinç, Özcan Ünlü, Talat Ülker, Necdet Karasevda, Erhan Başak, Bekir Oğuz Başaran, Süheyla Özcan Akay, Öngün Yıldırım, Mahmut Fidan, Bekir Temur, Tacettin Şimşek, Ekrem Karadişoğulları, Abdulvahab Akbaş ile Hüseyin Say katıldı.

"Yağmurla Gelen Şair Nurullah Genç Vefa Gecesi" programı 30 Kasım Cumartesi akşamı 18.30'da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Sanatseverler programı ücretsiz takip edebilecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Vali Orhan Düzgün Türkiye Kayseri Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title