Haberler

Vali Cerrah Tanıtım Sorununa Dikkat Çekti

Güncelleme:

Vali Celalettin Cerrah, Osmaniye'nin doğal güzellikleri olmasına karşın, tanıtım eksikliği bulunduğunu söyledi.

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Osmaniye'nin doğal güzellikler bakımından oldukça zengin bir il olduğunu, ancak tanıtım yetersizliği nedeniyle turizmden hak ettiği payı alamadığını söyledi.

Vali Cerrah, Turizm Haftası nedeniyle kendisini ziyaret eden heyeti makamında kabul etti. Vali Yardımcısı Halit Deveci başkanlığındaki heyette İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Tabur, TÜRSAB Osmaniye Temsilcisi Menderes Çetinkurt, Büyük Osmaniye Oteli temsilcisi Elif Esra Doruk, Park 328 AVM Genel Müdürü Mustafa Yalçın, Park 328 AVM Halkla İlişkiler Müdürü Şeyda Öz yer aldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Tabur, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan Turizm Haftası etkinlikleri hakkında Vali Cerrah'a bilgi verdi.

Vali Cerrah ise Osmaniye'nin Arslantaş Açık Hava Müzesi, Kastabala Antik Kenti, Ala Cami ve 26 kalesi ile önemli bir tarihi geçmişe sahip olduğunu vurguladı. İlin ayrıca 43 yaylası ile de doğal güzellikler bakımından oldukça zengin olduğunu, ancak tanıtım yetersizliği nedeniyle turizmden hak ettiği payı alamadığını vurglayan Cerrah, şöyle devam etti:

"Osmaniye'nin çok değerli tarihi ve kültürel değerleri var. Ancak ilimizi yeterince tanıtamadığımız için ilimizi ziyaret eden turist sayısı çok fazla değil. Osmaniye'nin tanıtımı konusunda herkese görev düşüyor. Sivil toplum kuruluşları, yerel turizm işletmeleri ve Osmaniyelilerin, ilin tarihi, kültürel, doğal güzelliklerini tanıtması gerekiyor."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Celalettin Cerrah Turizm Haftası Halit Deveci Osmaniye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title