Haberler

Utso'ya Adına Yakışır Bina

120 yılık tarihsel özgeçmişe sahip Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası'nın bir yıl önce restorasyonuna başlanan kuruma ait binası yeni yüzüyle hizmete açıldı.

120 yılık tarihsel özgeçmişe sahip Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası'nın bir yıl önce restorasyonuna başlanan kuruma ait binası yeni yüzüyle hizmete açıldı.

Geçtiğimiz yıl restorasyonuna başlanan Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasının açılışı dün saat 16.00'da görkemli bir törenle gerçekleştirildi. Düzenlenen açılış törenine Uzunköprü Kaymakamı Uğur Kolsuz, Uzunköprü Belediye Başkanı Av. Enis İşbilen, Utso Yönetim kurulu Başkanı İbrahim Akalın ve Yönetim Kurulu üyeleri, Utso Meclis Başkanı Salih Zeki Yazıcıoğlu ve meclis üyeleri, Uzunköprü Emniyet Müdürü Osman Dal, Uzunköprü İlçe Jandarma Komutanı Hasan Yılmaz, Uzunköprü Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Eren, Ak Parti ilçe Başkanı Çağatay Yılmaz ve Kadın Kolları Başkanı Selma İhtiyar, yönetim kurulu ve kadın kolları üyeleri,

CHP Uzunköprü İlçe başkanı Yakup Atalay ve yönetim kurulu üyeleri, Belediye ve il genel meclis üyeleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, UTSO'na kayıtlı üyelerin yanı sıra çok sayıda Uzunköprülü katıldı.

Açılış kurdelesi Uzunköprü Kaymakamı Uğur Kolsuz, Uzunköprü Belediye Başkanı Av. Enis İşbilen, Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akalın, Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Salih Zeki Yazıcıoğlu, Uzunköprü İlçe Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu ve CHP 23. Dönem Edirne milletvekili Rasim Çakır tarafından kesildi.

Açılış töreninden önce bir konuşma yapan Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akalın ; "Yaklaşık bir yıl evvel başladığımız restorasyon işini tamamladık ve

bugün binamızın açılış törenini gerçekleştiriyoruz. Bunun mutluluğu içindeyim. Diyebilirim ki binamızın %95'i Uzunköprülü esnaflarımızın ve tüccarlarımızın emekleri ve malzemeleri kullanılarak yapıldı.Bir yıl evvel bu projeyi bu şekilde yapacağımı söylediğimde bana itibar etmeyenler olmuştu. Ama ben bugün hem yeni hizmet binamızın açmanın hem de verdiğim sözü tutabilmenin mutluluğunu birlikte yaşıyorum. Eski hizmet binamız artık bizim ihtiyaçlarımıza cevap veremediği için yenilenmesi artık bir ihtiyaç durumuna gelmişti. Yeni hizmet binamızla hem odamız üyelerine, hem de Uzunköprülülere daha iyi hizmet verebileceğiz. Ayrıca personelimiz içinde daha rahat bir çalışma ortamı sağlanmış oldu. Yeni Hizmet binamız Uzunköprü'ye hayırlı, uğurlu olsun. " dedi.

Akalın'ın ardından söz alan Uzunköprü Kaymakamı Uğur Kolsuz; "Uzunköprü ve Uzunköprülüler her şeyin en iyisine layıktır. UTSO'nun yeni hizmet binası da bugün itibariyle Uzunköprü'ye ve Uzunköprü'lülere en iyi şekilde hizmet edebilecek duruma getirilmiştir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yeni hizmet binası Uzunköprü'ye hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Açılıştan önce son konuşmayı yapan Uzunköprü Belediye Başkanı Av. Enis İşbilen de: "Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Uzunköprü için oldukça önemli bir kuruluştur. Yaptığı projeler ve attıkları önemli imzalar ile Uzunköprü'ye sağladığı faydalar göz ardı edilemez. İnanıyorum ki yeni hizmet binası ile kavuşacakları daha elverişli çalışma şartları ile Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası bundan sonra da Uzunköprü için sayısız proje ve önemli çalışmalara ev sahipliği yapacaktır. Uzunköprü için hayırlı uğurlu olsun. " dedi.

Uzunköprü İlçe Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu tarafından okunan dua ve kurban kesiminin ardından açılışa geçildi. Açılışın ardından Uzunköprü Ticaret ve Sanayi odası Başkanı konuklara yeni hizmet binasını gezdirdi.

65 kişilik oval toplantı salonunu konuklara tanıtan Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Akalın; " Bu salon Uzunköprü için oldukça önem arz eden bir oluşumdur. ilçemizde düzenlenen toplantılarda sık sık yaşadığımız yer sıkıntısına çözüm olacaktır." dedi.

Ayrıca kurumun dosyalarını ve evraklarını arşivlemek için kullanacağı özel odada kullanılan sistem de misafirler tarafından çok beğenildi.

( MA - )

29.06.2012 20: 06: 38

TSI

NNNN - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Akalın Hasan Yılmaz Salih Zeki Uzunköprü Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title