Haberler

Uşak'taki Fetö/pdy Davası

Uşak'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in "bir numaralı" sanık olarak yer aldığı, örgüt yapılanmasında "bürokrasi imamının yardımcısı" olduğu iddia edilen iş adamı Hazim Sesli...

Uşak'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in "bir numaralı" sanık olarak yer aldığı, örgüt yapılanmasında "bürokrasi imamının yardımcısı" olduğu iddia edilen iş adamı Hazim Sesli ile eski Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ali Yıldırım'ın da bulunduğu 13'ü tutuklu 111 sanıklı davanın görülmesine devam edildi.

Uşak 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmanın dördüncü gününde Menemen T Tipi Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan sanıklardan Mehmet Ali Gökbudak, Serdar Kürekçi ile Abdurrahman Gezer, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmada ifade verdi.

İddianamede örgütün Uşak imamı olarak adlandırılan ve "terör örgütü kurmak ve yönet", "anayasal düzeni değiştirmeye çalışmak", "teröre finans sağlamak", "darbe girişiminde bulunmak" suçlamasıyla yargılanan Mehmet Ali Gökbudak savunmasını yaptı.

Yapı içinde yıllardır bulunduğunu, herhangi bir terör faaliyetinde yer almadığını, demokrasiye inanan, darbeye karşı bir yapısının bulunduğunu anlatan Gökbudak, kurban ya da bağış adı altında para toplamadığını, finansal destek sağlamadığını belirtti.

Mahkeme başkanının, telefonunda örgütün kriptolu mesajlaşma programı Bylock bulunduğunu hatırlatması üzerine "programı yanlışlıkla telefonuna yüklemiş olabileceğini" belirten Gökbudak, Hazim Sesli ve Ali Yıldırım'la bir kez Amerika'ya gittiğini ve Gülen'i ziyaret ettiğini de söyledi.

Sanıklar Serdar Kürekçi ise kendisinin yeminli mali müşavir olduğunu ve işi gereği bazı şirketlerin defterlerini tuttuğunu ifade ederek, örgütün finans kurumlarını yönetmekle suçlandığını, herhangi bir terör faaliyeti içerisinde yer almadığını kaydetti.

Sanıklardan Abdurrahman Gezer ise inancı nedeniyle yapı içerisinde bulunduğunu, terör faaliyetleriyle ilgisinin olmadığını söyledi.

Sanık avukatları da müvekkillerinin herhangi bir terör faaliyeti içinde bulunmadığını savunarak tahliyelerini istedi.

Mahkeme heyeti, Gökbudak, Kürekçi ile Gezer'in tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, diğer sanıkların savunmalarının alınması için duruşmaya pazartesi gününe kadar ara verdi.

Davanın ilk duruşmasının önceki oturumunda, sözde "bürokrasi imamının yardımcısı" olduğu iddia edilen iş adamı Hazim Sesli ile eski Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Ali Yıldırım, Barış Altınordu ve Mehmet Sesli'nin savunmaları alınmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Ali Yıldırım Hazim Sesli Uşak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title