Haberler

Uşak'ta İlk Kez Yapılan Ameliyatla Sağlığına Kavuştu

Uşak Devlet Hastanesi Göğüs Cerrahi Bölümü'nde görevli Op.Dr.Ömer Tan, Uşak'ta akciğer kanseri ameliyatı yaparak bir ilke imza attı.

Uşak Devlet Hastanesi Göğüs Cerrahi Bölümü'nde görevli Op.Dr. Ömer Tan, Uşak'ta akciğer kanseri ameliyatı yaparak bir ilke imza attı. Manisa'NIN Selendi ilçesi Kürkçü Köyü'nden 15 gün önce halsizlik, göğüs ağrısı ve nefes darlığı şikayeti ile Uşak Devlet Hastanesi'ne gelen 47 yaşındaki Enver Cinkılıç'ın sol akciğerinde kitle tespit edildi. Op.Dr. Ömer Tan başkanlığındaki ekip, uzun süren ameliyatın ardından Cinkılıç'ın 20 santimetre çapındaki kanserli akciğer dokusunu aldı. Kısa sürede sağlığına yeniden kavuşan Enver Cinkılıç, kontrollerin ardından taburcu edilecek.

25 YILDIR SİGARA İÇİYOR

Manisa'nın Selendi ilçesi Kürkçü Köyü'nde çiftçilikle uğraşan Enver Cinkılıç, 25 yıldır sigara içtiğini söyleyerek iki ay önce sigarayı bıraktığını belirtti. Sürekli halsizlik, göğüs ağrısı ve nefes darlığı şikayetiyle hastaneye geldiğini bildiren Cinkılıç, 'İki ay önce sigarayı bıraktım. Ama iş işten geçmiş. Akciğer kanseri olduğumu öğrendiğimde dünya başıma yıkıldı. Doktorum Ömer Tan ve ekibi Beni yeniden sağlığıma kavuşturdu. Sigara içenler biran önce bu kötü alışkanlıktan kurtulsunö diye konuştu.

HER YIL 1 MİLYON KİŞİ ÖLÜYOR

Akciğer kanserinde erken tanı ve sigara ile mücadelenin önemine değinen Op.Dr.Ömer Tan, patolojik tanının, Uzman Dr.Aslı Uçar sayesinde konulduğunu söyleyerek operasyon kararı aldıklarını ifade etti. Uşak Devlet Hastanesi Göğüs Cerrahi Bölümü'nde görevli Op.Dr.Ömer Tan, dünyada her yıl 1 milyondan fazla insanın akciğer kanserinden dolayı hayatını kaybettiğini ifade ederek şunları söyledi: 'Bu vakaların üçte ikisinden fazlası küçük hücreli akciğer kanseri. Tüm kanser ölümlerinin üçte birinden akciğer kanseri sorumludur. Bu kadar ölümcül olmasının nedeni ilk tanı anında yarıdan çoğunun ileri evrede, yani yayılmış olmasından kaynaklanır. Türkiye'de akciğer kanseri en çok ve sıklıkla ölüme neden olan kanser. En önemli nedeni sigara. Akciğer kanserinin yüzde 85'inden sigara sorumlu. Sigara içimi akciğer kanseri riskini 30 kat, pasif içicilik iki kat artırıyor. Ülkemiz için bir diğer çevresel risk faktörü asbest maruziyetidir. Akciğer kanserinin tedavisi evresi uygun vakalarda kanserli dokunun cerrahi olarak temizlenmesiyle mümkünö

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ömer Tan Selendi Uşak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title