Haberler

Uşak'ta Bomba Tatbikatı

Uşak Sivil Savunma İl Müdürlüğü Tarafından Hükümet Konağı'nda Gerçekleştirilen Kimyasal Silah ve Bombalı Saldırı Tatbikatı Nefes Kesti.

Uşak Sivil Savunma İl Müdürlüğü tarafından Hükümet Konağı'nda gerçekleştirilen kimyasal silah ve bombalı saldırı tatbikatı nefes kesti.

Ankara'da dün bir panelvanın içerisinde çok miktarda patlayıcı ele geçirilmesinin ardından Uşak'ta Sivil Savunma Müdürlüğü bir bombalı saldırı tatbikatı düzenledi. Tatbikatta, ilk olarak Hükümet Konağı'nda vatandaşların giriş yaptığı kapıda bombalı saldırı olasılığı canlandırıldı. Saldırı sonrası polis geniş güvenlik önlemi alırken saldırıda yaralanan vatandaşlara ilk yardım ekiplerince müdahale edildi. Saldırının yapıldığı giriş kapısı ve bina içerisinde mahsur kalan vatandaşlar da arama kurtarma

ekiplerince kurtarıldı. Saldırıda yaralanan vatandaşlar daha sonra ambulansla hastaneye sevk edilirken, üst katlarda mahsur kalan vatandaşlar sivil savunma ekiplerince çeşitli yöntemler kullanılarak binadan tahliye edildi. Bu arada saldırı nedeniyle bina ve çevresinde çıkan yangın itfaiye tarafından söndürüldü.

Tatbikatın ilk bölümü tamamlandıktan sonra kimyasal silah saldırı tatbikatına geçildi. Valilik protokol girişine senaryo gereği düzenlenen kimyasal silah saldırısı yapılan bölge şerit çekilerek güvenlik altına alındı. Daha sonra Afyonkarahisar'dan gelen NBC ekibi özel kıyafetleri ile bölgeye müdahale etti. Saldırının yapıldığı giriş kapısının etrafını kimyasal gazlardan arındıran NBC ekipleri, saldırının yapıldığı protokol girişinde yaralıları titiz bir çalışmayla kurtardı. NBC ekibi daha sonra kimyasal

silah saldırısı yapılan bölgeyi dezenfekte ederek çalışmaları tamamladı.

Vali Vekili Haldun Aksalman, tatbikatta görev yapan ekipleri tebrik etti.

Aksalman, yaptığı açıklamada, tatbikatta genelde başarılı bir çizgi izlendiğini belirterek "Kurtarma çalışmaları kendi içerisinde risk taşımaktadır. Bu tür eleştiriler risk payı ile giderilemez. Bu manada kurtarma çalışmaları kendi içerisinde risksiz, kazasız, belasız ve hatasız tamamlanmıştır. Dileğimiz böyle olayların hiç yaşanmamasıdır. Ancak yaşandığında da aciz kalmamamızdır. Bu tatbikatla olası saldırılarda aciz kalınmayacağını hep birlikte görmüş olduk" dedi.

(KY-YK-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title