Haberler

Uşak'ta, AB Hibe Programları Tanıtım Toplantısı

Uşak'ta, Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı katılım öncesi mali yardım programı kapsamında sağlanan destekler ve 2017 yılı hibe programları tanıtım toplantısı yapıldı.

Uşak'ta, Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı katılım öncesi mali yardım programı kapsamında sağlanan destekler ve 2017 yılı hibe programları tanıtım toplantısı yapıldı.

Uşak Valisi Ahmet Okur, İl Genel Meclisi toplantı salonunda gerçekleşen toplantının açılış konuşmasında, sivil toplum kuruluşlarının Uşak'ın AB fonlarından daha çok yararlanması ve kaynak aktarılması için proje hazırlamaları gerektiğini belirtti.

Uşak'a ekonomik girdi sağlayacak projelerin hazırlanması gerektiğini ifade eden Okur, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar AB projelerinden az yararlandığımız ve kaynağa dönüştüremediğimiz yönünde yakınmalar geliyordu. Bizim bu kaynaklardan yararlanmamız ve gelecek nesillerin daha iyi yetiştirilmesine fayda sağlaması ve eksik bıraktığımız alanların tamamlanması için koordine olmamız gerekiyor. ZEKA ve TKDK fonlardan en iyi şekilde yaralanan kurumlar olarak göze çarpıyor. Bu kurumlarımız Türkiye'de ilk 10'a girerek, AB kaynaklarını İlimize aktarıyor."

Toplantıya konuşmacı olarak katılan AB Bakanlığı Proje Uygulama Başkanı Bülent Özcan da 2002-2016 yılları arasında "Katılım Öncesi AB Mali Yardımları" çerçevesinde Uşak'ta toplam 487 projeye yaklaşık 50 milyon Avro değerinde kaynak aktarıldığını kaydetti.

AB hibe programları kapsamında sivil toplum kuruluşlarına sağlanan destekler ile ilgili bilgiler aktaran Özcan, konuşmasında şunlara yer verdi:

"2004-2016 dönemi boyunca Türkiye Ulusal Ajansı bünyesinde yürütülen hayat boyu öğrenme ve Gençlik Programları (Erasmus +) kapsamında gençlik, mesleki eğitim ve yetişkin eğitimi alanlarında 210 projeye yaklaşık 5,5 milyon Avro destek sağlanmıştır. Katılım öncesi AB mali yardımları kapsamında sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlere istihdam, sağlık, kültür, girişimcilik, AB ile diyalog gibi sosyal kalkınma alanındaki 17 projeye yaklaşık 1,8 milyon Avro hibe desteği sağlandı."

Toplantıya, Vali Yardımcısı Mesut Taner Genç, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, kurum müdürleri ve STK temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Bülent Özcan Türkiye Uşak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title