Haberler

Ürdün'de 16 yaşındaki çocuğa işkence yapan 6 kişi idama mahkum edildi

Güncelleme:

Ürdün'de bir grup tarafından kaçırıldıktan sonra iki kolu kesilmiş ve gözünü kaybetmiş halde bulunan 16 yaşındaki Salih Hamdan davasında karar belli oldu. Mahkeme, Hamdan'ı kaçırıp ağır işkence uyguladıkları gerekçesiyle yargılanan 6 kişiyi idama mahkum etti.

Ürdün resmi ajansı Petra'nın haberine göre, Devlet Güvenlik Mahkemesi, Ekim 2020'de vahşi bir saldırıya maruz kalarak kollarını ve bir gözünü kaybeden Salih Hamdan davasında karara vardı.

6 SANIK HAKKINDA İDAM CEZASI

Mahkeme, 17 sanığın yargılandığı davada biri kaçak 6 sanık hakkında idam cezası verdi. Diğer sanıklardan biri 15, biri 10, ikisi birer yıl hapis cezasına çarptırıldı, 7 sanık ise beraat etti. Şiddet mağduru çocuk ise kararın açıklanmasının ardından Ürdünlü aktivislerin sosyal medyada paylaştığı videoda memnuniyetini ifade ederken Ürdün Kralı 2. Abdullah'a da davayı takip ettiği için teşekkür etti. Ürdün kanunlarına göre mahkemenin kararı 30 gün içinde temyize götürülebiliyor.

İKİ KOLU KESİLMİŞ VE GÖZÜNÜ KAYBETMİŞTİ

Salih Hamdan, Zerka kentinde 13 Ekim 2020'de bir grup tarafından kaçırıldıktan sonra iki kolu kesilmiş ve bir gözünü kaybetmiş halde bulunmuştu. Hamdan'ın kanlar içinde yardım beklediği görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından olay, Ürdün'de ve bölgede infiale sebep olmuş, suçluların idam edilmesini talep eden çok sayıda paylaşım yapılmıştı. Tepkilerin büyümesi üzerine Ürdün Kralı 2. Abdullah da olaya müdahil olarak saldırganların bir an önce yakalanmasını istemişti. Kral Abdullah ayrıca, Hamdan'ın sağlık masraflarının karşılanması talimatı vermişti. Ürdün Emniyet Genel Müdürlüğünden olayın ardından yapılan yazılı açıklamada ise mağdurun ilk ifadesine göre, daha önce akrabalarından birinin işlediği cinayet nedeniyle söz konusu grubun intikam için Hamdan'ı kaçırıp işkence ettiği belirtilmişti.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Ürdün Haberler

500

Yorumlar (11)

birbilenadam:

Yerinde bir karar.

34
1
yanıtYanıtla
Kara:

Bizde ne zaman bu kararlar alnicak

22
4
yanıtYanıtla
xx:

kararı selamlıyorum

18
0
yanıtYanıtla
SEVGI OLDU ARTIK NEFRET:

sırtlanları bile geçmişti insan yırtıcılıkta dişsiz mi biri, onu kardeşleri yerdi satırlarinı hatirlatti bana bu olay.16 yasindaki cocuktan mi intikaminizi aldiniz.hayvanlar bile iskence yapmiyo lan.pis lesinizi toprak da kabul etmez insaAllah.

16
1
yanıtYanıtla
Şeyda:

Yaşasın Adalet ! kararı kutluyorum.Her dinsize,imansız gerekiyor wesselam.

13
1
yanıtYanıtla
İstanbul..:

Bizim burda da serbest bırakılıyor suçlular en son konyada 200 tl alacağı için 5 saat işkence yapanlar serbest kalmış

7
1
yanıtYanıtla
ASİ:

Elhamdulillah böyle karar veren hakimin ellerinden öpüyorum mahkeme böyle olmalı. Bir moda çıktı ülkemizde her gün bir sevgili öldürülüyor. Kesinlikle sevgili bulmak ne bir genç erkek için nede bir kız için caiz değildir kesinlikle zinandır. Hem ahlaki olmayan bir davranıştır ama bu kimseye öldürme yaralama zulüm hakkı vermez. Allah çouklarımızı korusun azgın bir insan olmamları için onlara iyi terbiye ve ahlaklı yetiştirmeyi nasip etsin. Öldürülen her can bizim canımız kim olduğu fark etm

6
1
yanıtYanıtla
bülent duman:

gerçek adalet yerini bulmuş

3
0
yanıtYanıtla
FANİİ:

Karar karşısında saygıyla eğiliyorum.Çocuklardan ne istiyor bu insanlar.Ne diyecegimi bilemedim cok üzüldüm 16 yaşındaki cocuğa.Allah yardımcisi olsun.

2
0
yanıtYanıtla
Hasan Akdemir:

Mevlanayı dinleyin, İdama evet deyin.

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title