Haberler

Ünye'de Muhtarlar Günü Kutlandı

Ünye ilçesinde, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Ünye Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Ekici, Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okunan törende konuşan Ekici, muhtarların devletin menfaatlerini gözettiğini söyledi.

Ekici, muhtarların güçlü bir sivil toplum örgütü olduğunu belirterek, " Ünye'mizde 85, Ordu genelinde 725, ülke genelinde 50 bin 275 muhtar mevcuttur. Ülkemiz genelinde 35 bin civarında üyesi, 280 derneği ve 13 federasyonu olan seçilmiş ve seçkin topluluk, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu çatısı altında güçlü bir sivil toplum örgütüdür." diye konuştu.

Ünye Kaymakamlığı ve Ünye Belediyesi ev sahipliğinde Atatürk Parkı Sosyal Tesisleri'nde de bir program gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, burada yaptığı konuşmada, büyükşehir ve ilçe belediyesinin çalışmalarıyla muhtarların ellerinin güçlendiğini aktardı.

"Bizler isteme ve yapma makamında olan kişileriz. Mutlaka sizlerde öylesiniz." diyen Çamyar, şunları kaydetti:

"Baktığımızda işimiz zor ancak şu yönüyle de ben rahat olduğunu düşünüyorum. Biz muhtarlarımızın daha önce bir kamyon çakıl, bir boru, bir büz, bir dozer için kalkıp buradan Ankara'ya gittiği günleri de biliyoruz. Ancak bu dönem içerisinde biz gönül rahatlığı içerisinde şunu ifade edebiliriz, gerek bizler, gerek büyükşehir belediyemiz elimizden gelen imkanları en iyi şekilde vatandaşlarımız için kullanmaya gayret ettik. Bu muhtarlarımızın elini ciddi şekilde güçlendirdi. Sorunların çözümü noktasında ciddi adımlar attık."

Kaynak: AA / Güncel

Ünye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title