Haberler

Ünlü Şarkıcı Seda Sular İçin 53 Yıl Hapis Cezası İstendi

Güncelleme:

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, telefon dolandırıcılığı iddiasıyla "Seda Tripkolic" olarak tanınan şarkıcı Seda Sular'ın da aralarında bulunduğu 12 tutuklu sanık hakkında dava açtı. Ünlü şarkıcı için 53 yıl hapis cezası istendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, telefon dolandırıcılığı iddiasıyla mayısta yapılan operasyonda gözaltına alındıktan sonra tutuklanan 12 kişi hakkındaki soruşturmayı tamamlayarak, iddianame hazırladı.

Ünlü Şarkıcı Seda Sular İçin 53 Yıl Hapis Cezası İstendi

İKİ AYRI TAKTİK KULLANILDI

İddianamede, hedef kişiyi tespit ettikten sonra kendilerini "polis" ya da "savcı" olarak tanıtan sanıkların, iki ayrı taktik uyguladığı anlatıldı. Bazı müştekilere "Soygunda parmak iziniz çıktı.", bazılarına da "Hesabınızdaki paraların FETÖ tarafından kullanıldığı belirlendi." denildiği aktarılan iddianamede, korkuya kapılan kişilerin de paraları gönderilen kuryelere teslim ettiklerinin belirlendiği kaydedildi. İddianamede elde edilen para ve ziynet eşyalarının Seda Sular'a ulaştırıldığı, yüzde 6 komisyon alan Sular'ın da paranın geri kalan kısmını kendi banka hesabı üzerinden Şanlıurfa'daki örgüt liderine havale ettiği belirtildi.

Ünlü Şarkıcı Seda Sular İçin 53 Yıl Hapis Cezası İstendi

AYNI GÜN İKİ KEZ DOLANDIRILDI

İddianamede, aralarında Prof. Dr. Cevat Çapan'ın da bulunduğu 5 kişi müşteki olarak yer aldı. Sanıkların Prof. Dr. Çapan'ı telefonla arayarak "Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğünden arıyoruz." dedikleri belirtilen iddianamede, sanıkların Çapan'ın daha önce dolandırıcıların hedefinde olduğunu bildikleri ifade edildi. Sanıkların telefonda Çapan'a "Bir kez daha dolandırıcıların hedefindesiniz. Onlardan önce bankaya giderek paranızı çekin ve muhafaza altına almak için bize getirin." dediği, Çapan'ın bankadaki hesabından çektiği 80 bin doları kendini polis olarak tanıtan kişiye teslim ettiği, ikinci kez arayan dolandırıcıların Çapan'dan hesabında kalan diğer parayı da çekmesini istediği ve Çapan'ın da hesabında kalan 100 bin lirayı da dolandırıcılara getirip teslim ettiğine iddianamede yer verildi.

Ünlü Şarkıcı Seda Sular İçin 53 Yıl Hapis Cezası İstendi

"400 BİN DOLARINI ALACAĞIZ"

Mahkeme kararıyla sanıklar hakkında yapılan teknik takip içeriklerinde sanıkların kendi aralarındaki konuşmalarda müştekiler için, "Şeker gibi kadın. Dünden beri bize bir kelime bile etmedi. Parayı çekip veriyor, çekip veriyor." , "Yarın öğleden sonra eşinin 400 bin dolarını alacağız inşallah... Silip süpüreceğiz bunları... Bazen insan diyor ki var ya donuna kadar alacağız." şeklinde ilginç telefon diyaloglarına da iddianamede değinildi. İddianamede, sanıkların Sivas'ta da bir kişiyi bir milyon lira dolandırdıklarının telefon dinlemelerinden anlaşıldığı, ancak söz konusu kişinin kim olduğunun belirlenemediği kaydedildi. İddianamede, Seda Sular'ın "dolandırıcılık" ve "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma" suçlarından 16 yıldan 53 yıla, diğer 11 sanığın ise aynı suçlardan ayrı ayrı 7 yıldan 66 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul ederken, sanıkların yargılanmasına ilerleyen günlerde başlanacak.

Kaynak: Haberler.com / Magazin

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Cep Telefonu İstanbul Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (23)

Gül:

Simdi buna 53 yil sicak pide mi yedirecegiz kogusda. Yuh beee

12
0
yanıtYanıtla
İsme bak:

Tripkolic. Mikrop ismi gibi.

12
0
yanıtYanıtla
ali:

ünlü olmuş kimsenin haberi yok bundan sonra en kral şarkıyı söylese dinlenmez

9
0
yanıtYanıtla
zor:

Gasp için ayrı, kapkaç için ayrı, hırsızlık için ayrı, dolandırıcılık için ayrı yüzlerce maddelik kanun yap ama zerre kadar işe yaramasın. Tek maddelik Allah''ın kanununu uygula 100 senede 1 tane hırsızlık oluyor mu gör. Delil istiyorsan tarihini incele.

9
0
yanıtYanıtla
birisi:

53 yıl yazdığına bakmayın 2 seneye salarlar. En azından 10 yıl yatarsa iyi olur.

8
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

yazık etti kendine

5
3
yanıtYanıtla
KuBi:

Bence simdi ünlendi

6
1
yanıtYanıtla
ŞAPKACI:

ÜNLÜ ŞARKICI SEDA SULAR! VE BENİM ŞİMDİ HABERİM OLUYOR, YA BEN SALAKLAŞTIM YADA ŞAN, ŞÖHRET AYAĞA DÜŞMÜŞ. . . .

7
0
yanıtYanıtla
erkan:

hangi ülkenin ünlüsü bu hiç daha önce görmedik duymadık gizli ünlülerdenmi ceza aldığına sevindik inşallah daha çok alır

7
0
yanıtYanıtla
Zeus:

Ee pinti insanıın parasını yıyecek birisi bulunur

1
4
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title