Haberler

    Ünlü Ressam ve Dahi Leonardo da Vinci'nin Yaptığı Ilk Eser Bulundu

    Bilim ve sanat dünyası ayakta.

    Bilim ve sanat dünyası ayakta. İtalya'da uzmanlar Leonardo da Vinci'nin yaptığı ilk eseri bulduklarını açıkladılar. Eser görenleri büyülerken, bilim insanları ve sanat uzmanları eser karşısında heyecanlarını gizleyemedi.

    3 Yıllık Çalışma Sonunda Bulundu

    da vinci eser

    İtalya'da uzmanlar, Leonardo da Vinci'nin hayatta kalan en eski çalışmalarını buldukları iddiasıyla bugün dünya gündemine oturmayı başardılar. 3 yıllık bir çalışma sonrasında eserin yapıldığı tarihi tespit etmeyi başaran uzmanlar, eserin Vinci'nin en eski eseri olabileceği tespit edildi.

    Eser 1471 Yılına Ait

    Uzmanlar, 3 yıllık bir araştırmanın sonucunda tablodaki '1471' tarihini tespit etmeyi başardılar. da Vinci'nin 18 yaşında iken yapmış olduğu resmin, bilinen en eski sanat eseri olabileceğine inanılıyor.

    3 Farklı Laboratuvarda İncelendi

    fi leonardo da vinci

    Roma'da düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan uzmanlar eserle ilgili tespitlerini paylaştılar.  İtalyan Rönesans ustasının çini üretmek için dedelerinin sahip olduğu bir çömlek fırını kullandığını düşündükleri için üç farklı laboratuvarda incelendiğini açıkladılar.

    2 Uzman Eser Üzerinde Çalıştı

    Resim üzerinde Profesör Ernesto Solari ve analiz için el yazısı uzmanı Ivana Bonfantino birlikte çalıştı. Resimdeki kodları birleştirdiklerinde tablodaki mesajda "Ben, 1452'de doğan Leonardo da Vinci, 1471'de kendimi Archangel Gabriel olarak temsil ettim." ifadesinin bulunduğunu tespit ettiler.

    Eser Roma'da Sergileniyor

    Archangel Gabriel isimli tablonun bir kopyası Roma'nın Leonardo da Vinci Deneyim Müzesi'nde sergileniyor. Bunun yanı sıra da Vinci'nin geçen sene 450.3 milyon dolarlık rekor fiyatla satılan "Salvator Mundi" resminin gerçekliği hakkındaki tartışmalar hala devam ediyor.

    Kaynak: Emoji.com.tr / Komik - İlginç

    İtalya Roma Komik - İlginç Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title