Haberler

Unesco Islık Dili Kayıt Beratı, Vali Sarıfakıoğulları'na Teslim Edildi

Doğu Karadeniz'de halk arasında "kuş dili" olarak ifade edilen ve UNESCO Acil Koruma Gerektiren Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne kaydettirilen Islık Dilinin Kayıt Beratı, Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları'na teslim edildi.

Doğu Karadeniz'de halk arasında "kuş dili" olarak ifade edilen ve UNESCO Acil Koruma Gerektiren Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne kaydettirilen Islık Dilinin Kayıt Beratı, Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları'na teslim edildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü temsilcisi Serkan Emir Erkmen, Vali Sarıfakıoğulları'nı makamında ziyaret etti.

Islık Dili Kayıt Beratı'nı Sarıfakıoğulları'na teslim eden Erkmen, ıslık dilinin Türkiye adına UNESCO Acil Koruma Gerektiren Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne kaydettirilen ilk unsur olduğunu söyledi.

UNESCO tarafından gönderilen beratın bir örneğini, dosya hazırlık çalışmalarında önemli sorumluluklar üstelenen Giresun Valiliğine teslim ettiklerini belirten Serkan Emir Erkmen, şunları kaydetti:

"Islık dilinin Giresun'un yanı sıra Gümüşhane ve Ordu illerinde de yaşatıldığı tespit edildi ancak bu dilin Giresun ile özdeşleşmesi ve ıslık dilini yaşatan kişilerin çoğunun Giresun'da yaşaması hasebiyle Bakanlık tarafından bu beratın, miras taşıyıcılarını temsilen Giresun Valiliğimizde bulunması uygun bulundu."

Harun Sarıfakıoğulları da sürece katkılarından dolayı başta mirasın gönüllü taşıyıcılarına, akademisyenlere ve her türlü katkıyı sağlayan idareci ve çalışma paydaşlarına teşekkür ederek, ıslık dilinin UNESCO Acil Koruma Gerektiren Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne kaydedilmesinin Giresun ve Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Doğu Karadeniz Giresun Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title