Haberler

Uluslararası Müzeler Günü

Niğde'de, 18 Mayıs Uluslararası Müzeler Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Niğde'de, 18 Mayıs Uluslararası Müzeler Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Müze Müdürü Fazlı Açıkgöz, Niğde Müzesi Konferans Salonu'nda yaptığı konuşmada, milli değerler olan kültür varlıklarının korunması, onarılması, tanıtılması, saklanması ve gelecek kuşaklara aktarılması için müzelerin tanıtılması gerektiğini söyledi.

Açıkgöz, Niğde'de yapılan bilimsel çalışmalarla Türkiye'nin ve kentin tanıtımına katkıda bulunduklarını belirterek, "2015 yılında Niğde genelinde 3 bilimsel kazı ve 2 yüzey araştırması yapıldı. Bu çalışmalarımız yurt içi ve yurt dışında çeşitli toplantı ve sempozyumlarda bildiriler şeklinde, hem katılımcı bilim adamları hem de tarafımızca sunulmakta, bu konuşma ve sunumlar görsel ve yazılı basının yanı sıra bilimsel yayınlarda da yer aldı." dedi.

Müzede bulunan eserler hakkında da bilgi veren Açıkgöz, şöyle devam etti:

"Müzede bulunan 21 bin 209 eserden 2 bin 660'ı sergilenmektedir. 2015 yılı sonu itibarıyla müzedeki mevcut 6 bin 878 arkeolojik eser, 12 bin 465 sikke, bin 444 etnografik eser, 293 mühür ve mühür baskısı, 2 el yazması bulunmaktadır. 2015 yılında Niğde Müzesi'ni 8 bin 7, Gümüşler Manastırı'nı 31 bin 125 kişi olmak üzere 39 bin 132 kişi ziyaret etti. 2016 yılında Nisan ayı itibarıyla ise 3 bin 600 kişi müzeye ziyaret gerçekleştirdi."

Programa, Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Garnizon Komutanı Albay İbrahim Taşkın, Niğde İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Niğde Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Şener, Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Selçuk Demirtaş, öğrenciler ve davetliler katıldı. Konuşmanın ardından protokol üyeleri ahşap sergisini gezdi.

Kaynak: AA / Güncel

Fazlı Açıkgöz Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title