Haberler

Uluslararası Mena Ülkeleri Antalya Zirvesi

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Osman Erol Saraydere, "Bir Rus tatil için ortalama 800 dolar harcarken bir Arap turisti 4 bin dolar harcıyor" dedi.

Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinden Antalya'ya gelen turist sayısının artırılması ve alternatif pazar yaratılması amacıyla düzenlenen "1. Uluslararası Ortadoğu ve Kuzey Afrika (MENA) Ülkeleri Antalya Zirvesi" kapsamında Türk ve Arap acente sahipleri ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Saraydere, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zirvede 3 binin üzerinde görüşme gerçekleştirileceğini söyledi.

Zirvedeki Türk katılımcı sayısının 300'ün üzerinde olduğunu anlatan Saraydere, program sonunda yabancı misafirlere Antalya'nın tarihi ve turistik mekanlarına yönelik ziyaret düzenleyeceklerini kaydetti.

Organizasyonda 40'ın üzerinde Türk Hava Yolu yetkilisi olduğunu ifade eden Saraydere, ikili görüşmeler sonunda anlaşmalar da imzalanacağını vurguladı.

Saraydere, "Antalya'da Araplara yönelik bu kadar büyük organizasyon yapılmamıştı. Arap turistler daha fazla harcama yapıyor. Büyükelçileri de burada ağırladık. Bir Rus tatil için ortalama 800 dolar harcarken bir Arap turisti 4 bin dolar harcıyor. Dört, beş Rus'un tatil için harcadığı ancak bir Arap'ın harcadığına tekabül ediyor. Sayı olarak Rus turist sayısını bulamasak da hacim olarak kesinlikle erişebiliriz" diye konuştu.

Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık da zirveye Arap ülkelerinden 400'ün üzerinde kişinin katıldığını belirtti.

Bölge için yapılan görüşmelerin önemli olduğunu vurgulayan Çalık, "İnşallah programın bölgemizin turizmine katkı sağlayacağını düşünüyorum. Farklı ülkelere yönelik de bu çalıştayı yapacağız. İkili görüşmeler gerçekleştiriliyor ve anlaşmaların olacağını düşünüyorum. Turizmcilerle Arap dünyasını buluşturduk, otellerden de çok katılım oldu. İkili görüşmelerden sonra Araplar ile karşılıklı anlaşmalar olacak. Bu zirveden sonra Türkiye'ye yönelik Arap turist sayısının artacağını düşünüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı'nın desteği, Türk Hava Yolları (THY) sponsorluğu ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ile Serik Belediyesi ana organizasyonuyla Turizm Bölgesi Belek'te dün başlayan zirve devam ediyor.

MENA bölgesindeki 14 ülkeden yaklaşık 250 seyahat acentesi yetkilisi, büyükelçi, diplomat ve bürokratlar, Türk iş adamları ve acente sahipleriyle ikili görüşmeler gerçekleştirerek, turizm ve yatırım alanında fikir alışverişinde bulunuyor. Türk acente ve şirket sahipleri, Antalya'nın turizm potansiyelini anlatan tanıtımlar yapıyor.

Zirve, 9 Şubat'ta sona erecek.

Kaynak: AA / Ekonomi

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Kuzey Afrika Osman Erol Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title