Haberler

Uluslararası Kurşunlu Tarihi Kongresi düzenlendi

Güncelleme:

- Uluslararası Kurşunlu Tarihi Kongresi düzenlendi İçişleri Bakanı Yardımcısı İsmail Çataklı "İnsanın geçmişi ağacın kökü gibidir" Uluslararası Kurşunlu Tarihi Kongresi Ankara'da düzenlendi.

- Uluslararası Kurşunlu Tarihi Kongresi düzenlendi

İçişleri Bakanı Yardımcısı İsmail Çataklı "İnsanın geçmişi ağacın kökü gibidir"

ANKARA - Uluslararası Kurşunlu Tarihi Kongresi Ankara'da düzenlendi. Çankırı'nın Kurşunlu İlçesi'nin coğrafi güzelliklerinin ve tarihinin anlatıldığı kongreye İçişleri Bakan Yardımcısı ve Sözcüsü İsmail Çataklı, Çankırı Valisi Abdullah Ayaz katıldı.

Çankırı'ya bağlı Kurşunlu ilçesinin tarihi, kültürel ve arkeolojik çalışmaları ele alan 1. Uluslararası Kurşunlu Tarihi Kongresi Ankara'da gerçekleştirildi. Kurşunlu'nun tarihinin ve coğrafi özelliklerinin ele alındığı kongrede İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü Çataklı, Çankırı Valisi Ayaz, Çankırı Belediyesi Başkanı Şakir Kaymak, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Birol Çetin, Ak Parti Grup Başkan Vekili Muhammed Emin Akbaşoğlu yer aldı.

"Bu topraklar işgal görmemiş olmalarına rağmen Anadolu'da en fazla şehit vermiş topraklardır"

İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı yaptığı konuşmada, "Bu toprakların ayrı bir masumiyeti vardır. Bu topraklar mübarek topraklardır. Sadece bu topraklar değil, bu toprakların altında yatanlar da mübarektir. O sebepledir ki Sevr'de bile Türk Yurdu olmaktan çıkartılması akla bile getirilememiş bu insanlar, işgal görmemiş olmalarına rağmen Anadolu'da en fazla şehit vermiş topraklardır. Elbette büyük işler yapabiliriz, teknolojide büyük işler yapabiliriz, kültürel alanda büyük işler yapabiliriz, sanayide yapabiliriz, birçok şey yapabiliriz ama özümüzü kaybetmeyeceğiz. İnsanın geçmişi ağacın kökü gibidir. Araba kullanıyorsanız dikiz ayna gibidir; arada bir arkaya göz atmak gerekir. O yüzden çok kıymetli bir çalışma" ifadelerini kullandı.

"Tarihi kimliğinde korunması büyük önem arz etmekte"

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz ise kent kimliğinin korunmasına dikkat çekerek, "Kentlerin en önemli kimlikleri mimari kimlikleri olabilir. Bu kimliğin korunması önemli ancak tarihi kimliğinde korunması büyük önem arz etmekte. Bu korumada ancak bu kimliğin öne çıkartılması, yeni nesile tanıtılması daha sonra da muhafaza altına alınması ile ancak mümkün olacak" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

İsmail Çataklı Süleyman Soylu Kurşunlu Ankara Haberler

Bakmadan Geçme

Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
title