Haberler

Kardak'ta gerginlik: Karasuyu ihlali yapan 2 Yunan botu Türk karasularından çıkartıldı

Güncelleme:

Kardak Kayalıkları bölgesinde karasuyu ihlali yapan 2 Yunan Sahil Güvenlik botu, 4 Türk Sahil Güvenlik botu tarafından karasularımızdan çıkarılırken, botlar arasında sürtme yaşandığı bildirildi. Hatırlanacağı üzere Yunanistan provokasyonlarına yılbaşında da devam etmiş, Genelkurmay Başkanı Floros, Kalalimnos'taki askeri birlikleri ziyaret etmişti.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın sosyal medya hesabından konuya ilişkin yapılan paylaşımda, "Uluslararası hukuku ihlalde sınır tanımayan, düzensiz göçmenleri sürekli Türk karasularına geri iten Yunan unsurları, bu kez de ihlal ettiği karasularımızdan sürülerek çıkartıldı" ifadesine yer verildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan yapılan açıklama şu şekilde:

"06 Ocak 2021 tarihinde saat 10.03'te Kardak Kayalıkları bölgesinde 2 Yunan Sahil Güvenlik unsuru tarafından karasuyu ihlali yapılmıştır. 4 Türk Sahil Güvenlik botu tarafından gerçekleştirilen önleme manevraları ile karasuyu ihlali yapan 2 Yunan unsuru karasularımızdan çıkartılmıştır. Türk Sahil Güvenlik botları tarafından gerçekleştirilen önleme manevraları esnasında Türk Sahil Güvenlik botu ile Yunan Sahil Güvenlik botu arasında sürtme yaşanmıştır. Sahil Güvenlik Komutanlığı denizlerimizin emniyetini ve güvenliğini sağlamak üzere 7 gün 24 saat görevinin başındadır."

Kardak'ta gerginlik: Karasuyu ihlali yapan 2 Yunan botu Türk karasularından çıkartıldı

YUNAN PROVOKASYONLARI YILBAŞINDA DA DEVAM ETMİŞTİ

Yunan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros 2020'nin son gününde Akdeniz'deki Girit, Kerpe (Karpathos) ile Antalya'nın Kaş ilçesine 1.8 mil uzaklıktaki Kızılhisarlı (Meis) ve Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Gümüşlük Mahallesi açıklarındaki Kardak Kayalıkları'na sadece 2 mil uzaklıktaki Kalalimnos Adası'ndaki askeri birlikleri ziyaret etmişti.

Kardak'ta gerginlik: Karasuyu ihlali yapan 2 Yunan botu Türk karasularından çıkartıldı

TÜRKİYE'Yİ ARKASINA ALARAK FOTOĞRAF ÇEKTİRMİŞTİ

Sözcü'den Yaşar Anter'in haberine göre Kalalimnos Adası'ndaki gözetleme kulesinde askerlerle bir araya gelen Floros, kuvvet komutanları ve askerlerle birlikte Kardak Kayalıkları'nı ve Türkiye'yi arkasına alarak fotoğraf çektirmişti. Konstantinos Floros, askeri bota binerek Turgutreis ve Yalıkavak açıklarında bir süre denizde seyretmişti.

Kardak'ta gerginlik: Karasuyu ihlali yapan 2 Yunan botu Türk karasularından çıkartıldı

YILBAŞINI ASKERLERLE GEÇİRMİŞTİ

Yunanistan Savunma Bakan Yardımcısı Alkiviadis Stefanis'in de yeni yılı, Lozan Anlaşması'na göre silahlandırılması ve imara açılması yasak olan Didim'in 2 mil uzağındaki Bulamaç (Farmakonisi) Adası'nda geçirdiği ortaya çıkmıştı.

Kardak'ta gerginlik: Karasuyu ihlali yapan 2 Yunan botu Türk karasularından çıkartıldı

GÖZETLEME KULESİNDEN HAREKETLİLİĞİ İZLEMİŞTİ

Stefanis'in geceyi 80 askerin bulunduğu birlikte geçirdiği, gözetleme kulesinden Ege'deki hareketliliği izlediği belirtilmişti. Stefanis Bulamaç Adası gözetleme kulesi önünde Türkiye'yi arkasına alarak silahlı askerlerle fotoğraf çektirip Facebook hesabından yayınlamıştı.

Kardak'ta gerginlik: Karasuyu ihlali yapan 2 Yunan botu Türk karasularından çıkartıldı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sahil Güvenlik Komutanlığı Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS...
500

Yorumlar (4)

ads:

Yahu ne diye kovalıyorsunuz. Yakalayın tıkın içeri bir kaç yıl bakalım bir daha yapabiliyorlar mı. . .

4
0
yanıtYanıtla
..:

Onlar fotograf cekerken turkiye neredeydi

1
2
yanıtYanıtla
ADAM:

HADLERİNİ BİLSİNLER SAVAŞ ÇIKARSA ALTİS LİFE DAKİ GİBİ İÇLERİNDEN GEÇMESİNİ BİLİRİZ PİS YÜNANA

2
0
yanıtYanıtla
......:

Karasularimiza girdiyse direk vurmak lazim yunan gâvurunu!NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title