Haberler

Uluslararası Genç Şairler Buluşması okullardaki etkinliklerle başladı

Güncelleme:

Dünyanın dört bir yanından 20 yabancı 20 yerli genç şair Uluslararası Genç Şairler Buluşması kapsamında ilk gün programına başladı. İstanbul'da 6 farklı okulda şiir okumaları ve şiir konulu söyleşiler gerçekleşiyor

Kültür Bakanlığı Gen-Des Projesi kapsamında Sancak Medya koordinasyonun, Zeytinburnu Belediyesi ev sahipliğinde TİKA'nın katkılarıyla gerçekleşen "Uluslararası Genç Şairler Buluşması"nın okullardaki etkinlikleri başladı.

15 Aralık Perşembe günü, Veliefendi Anadolu İmam Hatip Lisesi, Adile Mermerci Anadolu Lisesi ve İhran Mermerci Anadolu Lisesi'nde "Okula Şiir Geldi" başlığında sabah oturumları gerçekleşti. Veliefendi Anadolu İmam Hatip Lisesi, sabah saat 10.00'da başlayan oturuma Macaristan'dan Frenc L Hyross ve Tinko Mate, Türkiye'den Resul Bengi ve Abdullah İlhan isimli genç şairler katıldı.

Adile Mermerci Anadolu Lisesi'nde Mehmet Hakkı Suçin moderatörlüğünde, Cengizhan Konuş, Ürdün'den Marwan albtoush, Filistin'den Sultan al-Qaisi katıldığı şiir söyleşisi gerçekleşti. İhsan Mermerci Anadolu Lisesi'ndeki programı ise Fas'tan Outman Derdabi, Ali Oturaklı ve Enes Kılıç şiirleriyle renklendirdi.

"Okula Şiir Geldi" etkinlikleri devam ediyor

"Okula Şiir Geldi" adlı programı öğleden sonra M.İhsan Mermerci Otelcilik Turizm Meslek Lisesi, Zeytinburnu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Merkez Efendi Anadolu İmam Hatip Lisesi'ndeki öğrencileri şiirle tanıştırıyor.

M. İhsan Mermerci Otelcilik Turizm Meslek Lisesi'ndeki programda ise yerli ve yabancı genç şairlerden Ceylan Öztürk, Esma Güneş ve Hırvatistan'dan Alen Brlek öğrencilerle bir araya geliyor. Zeytinburnu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde düzenlenen programın konuk genç şairleri Bosna Hersek'ten Safija Vehabovic ve Mirza Okic, Tuba Kaplan ve Muhammet Safa. Merkez Efendi Anadolu İmam Hatip Lisesi'ndeki programda da Hindistan'dan Sonnet Mondal, İngiltere'den Rena Minegishi, Türkiye'den M. Mücahit Yılmaz ve Murat Küçükçiftçi şiirlerini seslendirerek, şiire dair bir söyleşi gerçekleştirecek.

Bugünkü etkinlikler saat 16.00'da Zeytinburnu Kültür Merkezi'nde "Ülkeler ve Şairleri: Çağdaş Arap Şairi" adlı programla devam edecek. Mehmet Hakkı Suçin moderatörlüğündeki programın ilk oturumuna Filistinli Sultan as-Qaisi, Cezayirli Salah Badis, Ürdünlü Marwan al-Btoush ve Mohammad Ma'aita, Faslı Outman Derdabi ve Irak-Kuveytli Mona Kareem katılıyor.

Açılış gecesi bu akşam Zeytinburnu Kültür Merkezi'nde yapılacak

"Uluslararası Genç Şairler Buluşması" bu akşam Zeytinburnu Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Açılış Gecesi" programı ile resmi açılışını yapacak. Şair- Yazar Elyesa Koytak'ın moderatörlüğünde Türk ve yabancı genç şairler; Murat Küçükçiftçi, Melike Kılıç, Aykut Nasip Kelebek, Elif Nuray, Enes Özel, Mohammad Maaita, Alen Brlek, Mona Kareem, Franziska Holzheimer ve Rena Minegishi'in katılımıyla bir şiir oturumu gerçekleşecek. Dünyanın farklı ülkelerden katılan genç şairler şiirlerinden örnekleri okuyacak, ardıl tercüme yapılacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Hakkı Suçin Kültür Bakanlığı Zeytinburnu Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title