Haberler

Uludağ'da Kaybolan Genç, N Harfi Sayesinde Bulundu

Bursa'da kestane toplamak için Uludağ'a çıkan 22 yaşındaki genç, geri dönmek isterken ormanlık alanda kayboldu.

Bursa'da kestane toplamak için Uludağ'a çıkan 22 yaşındaki genç, geri dönmek isterken ormanlık alanda kayboldu. Cep telefonuyla yardım isteyen üniversite öğrencisi Jandarma Arama Kurtarma ve Sivil Savunma ekiplerince ormandaki ağaçlara yön tayini için konulan alfabenin 17.harfinden yola çıkılarak bulundu. N harfinden bulunup 6 saat sonra hastaneye kaldırılan genç ekiplere teşekkür etti

Olay, saat 18.00 sıralarında Uludağ yamaçlarında meydana geldi. Uşak Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünde okuyan Mustafa Babacan, bayram tatili için Bursa'daki ailesinin yanına geldi. Babacan kestane toplamak için çıktığı Uludağ yamaçlarında üşüdüğü için arabaya dönmek isterken kayboldu. Ormanda patika yolları karıştıran Babacan, telefon çekmeyince 112 Acil Servis ekiplerini arayarak kaybolduğunu söyledi. 112 Acil servis ekiplerinin, Jandarma ve Sivil Savunma ekiplerine haber vermesi ile Uludağ'ın yamaçlarında ekipler Babacan'ı aramaya başladı.

KOORDİNATLARINDAN BULUNDU

Sivil Savunmaya ait bir arama kurtarma köpeği de çalışmalara katıldı. Jandarma ve sivil savunma ekiplerinin, kaybolma olaylarında yön tayini bulabilmesi için ağaçlara koyduğu harfler kurtarma işini kolaylaştırdı. N harfinin bulunduğu ağacın yanında olduğunu söyleyen Babacan, koordinatı belirlenerek kurtarıldı. Üşüdüğü için arabaya inmek istediğini belirten Babacan, "Arkadaşların ve babamla birlikte kestane toplamak için saat 11.00 gibi Uludağ'ın yamaçlarına tırmanmaya başladık. 1 saat sonra çok üşüdüğüm için ben onlardan ayrılıp arabaya inmek istedim. Çıktığımız patikadan inmek isterken yolları karıştırdım. Kaybolduğumu anlayınca babamı aramak istedim ama telefonum çekmiyordu. Daha sonra 112 Acil Servis ekiplerini aradım. Sağ olsun onlar da bana yardımcı oldu. Sivil Savunma ve Jandarma ekipleri ile irtibat kurarak beni bulunduğum yerden gelip aldılar. Hepsine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Sağlık durumunun iyi olduğu belirtilen Babacan'ın her ihtimale karşı kontrolleri yapılmak üzere Bursa Devlet Hastanesine kaldırıldı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Uludağ Uşak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title