Haberler

Ülkü Ocakları'ndan Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nin Değiştirilerek Okunmasına Tepki

Balıkesir'in Bandırma Ülkü Ocağı Başkanı Ali Akar, Teröre Tepki Mitinginde Atatürk'ün Gençiğe Hitabesi'ndeki Bazı Kelimelerin Değiştirilerek Okunmasına Tepki Göstererek, "Atatürkçü Düşünce Derneği Bandırma Şubesi'nin Yapılan Bu Davranıştan Dolayı Özür Dilemesini Bekliyoruz" Dedi.

Balıkesir'in Bandırma Ülkü Ocağı Başkanı Ali Akar, teröre tepki mitinginde Atatürk'ün Gençiğe Hitabesi'ndeki bazı kelimelerin değiştirilerek okunmasına tepki göstererek, "Atatürkçü Düşünce Derneği Bandırma Şubesi'nin yapılan bu davranıştan dolayı özür dilemesini bekliyoruz" dedi.

Bandırma'da Cumhuriyet Meydanı'nda pazartesi günü düzenlenen teröre tepki mitinginde Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Bandırma Şubesi Başkanı Melih Çınar'ın Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ndeki bazı Osmanlıca kelimeleri değiştirerek okumasına Bandırma Ülkü Ocağı Başkanı Ali Akar'dan tepki geldi. ADD Bandırma Şubesi Başkanı Melih Çınar'ın miting alanında gerginliğe sebebiyet verdiğini öne süren Başkan Akar, "Bandırma Ülkü Ocakları olarak öncelikle yağmura ve çetin hava şartlarına rağmen binler olup bizleri

destekleyen ve PKK illetine lanet eden Bandırma halkına teşekkürü bir borç biliriz. Pazartesi günü ilçemizde yapılan bu miting, artık sabırların taştığının göstergesidir. Yaşanan acı olaylardan sonra Türk milleti tek yürek, tek bilek olup meydanlara sığmaz olmuştur. Bandırma'da bütün sivil toplum örgütlerinin katılımıyla gerçekleşen miting de üzücü olaylarla son bulmuştur. Kendilerini 'en büyük Atatürkçü' ilan eden ADD üyeleri, miting esnasında dağıttıkları 'sözde arı Türkçeleştirilmiş' gençliğe hitabelerle

gerginliklerin yaşanmasına sebebiyet verilmiştir. Mitinge katılan hiç kimse sözde Türkçeleştirilmiş hitabeye eşlik edememiştir. Türkçemizin özleştirilmesine karşı olmamız söz konusu bile değildir. Fakat kalıplaşmış ve genel kabul görmüş kavramların, hele hele ulu önderimizin hitabesini sadeleştirilme amacıyla anlaşılmasının zorlaştırılmasına destek vermeyiz. Arı Türkçe, ideolojik bir akımdır ve an çok Osmanlı düşmanlarınca kullanılmaktadır. Bu yüzden konu hakkında ADD Bandırma Şubesi'nden özür bekliyoruz"

diye konuştu.

(MEY-MŞ-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title