Haberler

Ülker Hero Baby, Kavanoz Mama Pazarının Lideri Oldu

Ülker ve Hero'nun Yüzde 50 Ortaklığı ile 2002 Yılında Kurulan Ülker Hero Baby, Mart 2008 İtibariyle Kavanoz Mama Pazarının Lideri Oldu.

Ülker ve Hero'nun yüzde 50 ortaklığı ile 2002 yılında kurulan Ülker Hero Baby, Mart 2008 itibariyle kavanoz mama pazarının lideri oldu.

Hero Baby'den yapılan açıklamaya göre, tüketim alışkanlığı kazandırmak ve sektörün büyümesine katkıda bulunmak amacıyla Ocak 2008'de fiyatları 1 YTL olarak yeniden belirlenen kavanoz mamalar, şirkete yüzde 40 pazar payı ile bu kategoride liderlik getirdi.

Ülker Hero Baby Genel Müdürü Nasuh Önal, aileler tarafından büyük memnuniyet ile karşılanan bu girişimlerinin, sadece her bebeğe kavanoz mama ile beslenme şansı sunmadığını, aynı zamanda 1,5 yıldır değişmeyen pazarın da büyümesine katkıda bulunduğunu ifade etti.

Yeni fiyat seviyeleri sayesinde Ocak-Mart 2008 döneminde 4.5 kat daha fazla kavanoz mama satışı gerçekleştirdiklerini belirten Nasuh Önal, yıl sonuna kadar 10 milyon adet kavanoz mama satmayı hedeflediklerini vurguladı.

Kavanoz mamaların ülkemizdeki tüketim oranının oldukça düşük olduğunu söyleyen Önal, "İspanya'da bebek başına kavanoz mama tüketimi haftalık 1.3 kg iken, ülkemizde bu oran yıllık 1 kg civarında. Annelerin, bebeklerinin sağlıklı beslenmesi konusundaki hassasiyetini de göz önünde bulundurarak Türkiye'de bilinç oluşturmayı ilke edindik. Türkiye'nin ilk tahıllı kaşık maması fabrikasından sonra, ikinci fabrikamızı 2008 yılı sonunda yine Ankara'da faaliyete geçiriyoruz. 20 milyon YTL yatırımla ileri teknolojiye sahip ve yılda 50 milyon kavanoz maması üretim kapasiteli bu fabrika sayesinde elde edeceğimiz maaliyet avantajını annelerle şimdiden paylaşıyoruz. Üretim proseslerimizde hormonsuz yetiştirilmiş, zirai ilaç kalıntısı olmayan, analizlerden geçirilmiş sertifikalı ürünler kullanıyoruz. Bebeklerin, meyvelerin gerçek lezzetine alışmaları ve şeker eğilimli bir damak tadına sahip olmamaları için şeker eklenmeden hazırlanan kavanoz mamalarımız yüksek sıcaklıkta kısa süreli özel ısıl işleme tabii tutuluyor. Böylece raf ömrü boyunca besin değerlerini kaybetmiyor, tazeliğini ve lezzetini koruyabiliyor" dedi.

Bebek mamasında ilk ihracatı gerçekleştiren Ülker Hero Baby, Almanya, Çek Cumhuriyeti, Romanya, Suudi Arabistan, Kazakistan, Libya gibi ülkelere ihracat yapıyor. Ülker Hero Baby, Avrupa Birliği ülkelerine bebek maması ihraç eden ilk ve tek marka konumunda. Hero Baby, 2009 yılı için ihracat hedeflerini de 10 milyon kavanoz mama olarak belirledi.

(CY-CY-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title