Haberler

Ukrayna ordusunun taarruzunu tek hamlede durduran Rus SİHA'ları, 22 askeri aracı yok ederken 120 askeri öldürdü

Güncelleme:

Rusya, Ukrayna'nın Herson'da ilerleyişini durdurdu. Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Ukrayna ordusuna ait 22 tank ve zırhlı aracın SİHA'lar tarafından imha edildiğini, 120 Ukrayna askerinin de öldürüldüğünü açıkladı.

Rusya- Ukrayna Savaş'ında yedinci ay geride kalırken Ukrayna ordusunun ilerleyişi de hızlandı. Ukrayna, Harkiv kentini alarak önemli bir kazanım elde etti. Bunun üzerine Putin'de ülkesinde kısmi seferberlik ilan etti.

120 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Ukrayna ordusu son günlerde ülkenin kuzeyindeki ilerleyişini güneye de taşımak istiyor. Ukrayna, ordusunun Herson'a doğru ilerleyişi Rus İHA'ları tespit etti. Rusya Silahlı Kuvvetleri, top ve roket atışları ile Ukrayna ordusuna ait tank, zırhlı araç ve cip olmak üzere 22 askeri aracı imha etti. Rusya Savunma Bakanlığı yaptığı da açıklamada, 120 askerin öldürüldüğünü açıkladı.

REFERANDUM İÇİN SANDIK KONULDU

Diğer yandan Rusya geçtiğimiz günlerde Rus kontrolündeki Luhansk, Donetsk, Zaporijya ve Herson'da referanduma gidileceği açıklanmıştı. Bu dört yer bugün itibariyle kullanacakları oylar ile Rusya'ya katılıp katılmayacaklarına karar verecekler. Rusya'nın referandum kararına Dünya'dan çok fazla tepki olmuştu.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Ukrayna Rusya Haberler

500

Yorumlar (2)

bekir yapici:

bizde sihalari savas ucagi zanneden malum bir kesim var ancak bizim medyamizda yer almasada sadece bizde degil pakistan dahil dünyada onlarca ülke 1964 yilindan itibaren iha ve siha yapiyor bayraktar sadece malum kesimin degil ülkemizin gururu olmali ve baska girisimcilerde desteklenmelidir cünki bulundugumuz bölgede en iyisini yapmak zorundayiz

78
16
yanıtYanıtla
Mustafa ESMER:

Paşam sen gurur duymuyorsan ne yapalım? O sihalar malum kesimin malı değil, sahada neler yaptığı ortada! Aselsan, Roketsan, TAI falan bunlarin yaptiklarindan da mi haberin yok? Senin canının istedikleri yapmıyor diye mi bu karın ağrısı? Tüm bunlari yapan ecnebi mi? Kasmayin kendinizi bu kadar ya bir kere de takdir edin!

yanıt3
yanıt0
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title