Haberler

Udef'ten Aa'ya Ziyaret

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) Başkanı Mehmet Ali Bolat, Anadolu Ajansı (AA) İstanbul Ofisi'ni ziyaret etti.

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) Başkanı Mehmet Ali Bolat, Anadolu Ajansı (AA) İstanbul Ofisi'ni ziyaret etti.

Bolat'ı AA İstanbul Haberleri Editörü Hüseyin Altınalan karşılarken, UDEF Basın ve Tanıtım Komisyonu Başkanı Orhan Pekçetin ve Tanıtım Koordinatörü Yasir Alkan da ziyarette hazır bulundu.

AA'nın çalışmalarını yakından takip ettiklerini dile getiren Bolat, bu sayede Türkiye'nin sesinin dünyaya duyurulduğunu anlattı.

UDEF'in çalışmaları hakkında bilgi veren Bolat, "56 derneğimiz ve 20 küsur ildeki temsilcilerimizle beraber 35 bin öğrenciyle diyalogumuz ve temasımız var. Türkiye'ye ilk geldikleri andan itibaren öğrencileri karşılıyoruz. Daha öncesinden bize ulaşmış ise ona rehberlik ve danışmanlık yapıyoruz. Asıl çalışmalarımız öğrenci Türkiye'ye geldikten sonra başlıyor. Sonrasında Türkçe kursları ve stajlarını da içeren mezun olana kadarki bütün ihtiyaçlarıyla ilgileniyoruz." diye konuştu.

Öğrencilerin Türkiye'ye adaptasyonu için çalışmalar yaptılarını, misafir öğrencilere yönelik olumsuz algıları kırdıklarını anlatan Bolat, bütün öğrencileri misafir olarak gördüklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Misafir bizim kültürümüzde baş tacı olan insandır. O yüzden misafir öğrenci dendiğinde farklılıkları tolere edebiliyoruz. Gayrimüslim öğrencilerimiz de var. Genelde İslam coğrafyasından öğrenciler gelse de son 5 yıldır dünyanın her yerinden öğrencilerimiz var. Kapılar yeni yeni açılıyor. Kuruluş günümüzden bu yana Türkiye'ye gelen öğrencilere ev sahipliği yapabilme hedefiyle çalışıyoruz. 2004'te bu işe başladığımızda 100 öğrenciyle ilgilendiğimizde bu işin çözüleceğini düşündük. Bu alanda FETÖ dışında çalışan yoktu. Sonrasında Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı kuruldu. Devlet kurumlarının da bu işe ilgi göstermesiyle bugünlere geldik."

Bolat, şu anda 2 bin 500 öğrenciye burs sağladıklarını belirterek, bunların bin 400'ünün UDEF merkezinden finanse edildiğini, geriye kalanların ise illerde faaliyet gösteren derneklerce verildiğini aktardı.

Bolat, ziyarette UDEF'in Öğrenci Buluşmaları Kataloğu ve illerdeki faaliyetlerini içeren kitapları AA İstanbul Haberleri Editörü Altınalan'a takdim etti.

Hüseyin Altınalan da ziyarette konuk heyete AA'nın çalışmaları ve yayın politikalarıyla ilgili bilgi verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Ajansı Ali Bolat İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title