Haberler

Tuzla Bilim Şenliği Başladı

Tuzla Bilim Şenliği başladı Öğrencilerin buluşları bu şenlikte görücüye çıktıİSTANBUL - Tuzla Belediyesi tarafından düzenlenen Bilim Şenliği'nde lise öğrencileri tarafından yapılan bilim ve teknoloji ürünü projeler sergilendi.

Tuzla Bilim Şenliği başladı

Öğrencilerin buluşları bu şenlikte görücüye çıktı

İSTANBUL - Tuzla Belediyesi tarafından düzenlenen Bilim Şenliği'nde lise öğrencileri tarafından yapılan bilim ve teknoloji ürünü projeler sergilendi.

Tuzla sınırları içinde bulunan liselerin hazırladığı bilim ve teknoloji projeleri Tuzla Belediyesi'nin Şelale Eğitim Parkı'nda düzenlediği Bilim Şenliği'nde sergilendi. Bilim şenliğinin açılışına Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ile üniversite temsilcileri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. 12-15 Ekim arasında açık kalacak olan bilim şenliğinin açılışı protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek gerçekleştirildi. Şenlikte öğrenciler tarafından yapılan sensörler, akıllı otopark sistemleri, akıllı trafik ışıkları, robotlar ile teknolojik ürünler yaptı.

"Çocuklarımızın bu fikirlerini değerlendirmeyi düşünüyoruz"

Yapılan açılışın ardından protokol üyeleri projelerin bulunduğu stantları gezerek öğrencilerden projeleri hakkında bilgi aldı. Bilim şenliği hakkında konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, "Biz bilim ve teknolojinin günümüzde çok önemli olduğuna inanıyoruz. Hem eğitimli bir nesil hem de bilim ve teknolojide ilerlemiş gençliğin ortaokul ve lise döneminde yönlendirmeyle olacağına inandığımız için bilim merkezini açarak gençlerimiz bilim insanı olması yönünde bir adım attık. Çocuklarımız çok güzel şeylerle uğraşıyorlar. Çocuklarımızın bu fikirlerini değerlendirmeyi düşünüyoruz" dedi.

Mekanik el ve kol yapan Sude Biber ve Beyza Kılıçarslan, "Bütün parçaları 3D yazıcıdan elde ettik. Parmakların araçta hareket etmesi için misina kullandık. Her bir motor her bir parmağı temsil etmek için yapıldı. Kolun çalışması için bütün hareketleri ana karta yükledik. Verici ve alıcı olarak iki modül kullandık" dediler.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Tuzla Belediyesi Rıza Çalışır Şadi Yazıcı Genel Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title