Haberler

Tutuklu Sanık Ümit Kepir: "Öğrenci Zannettiğim Canlı Bomba 4-5 Gün Evimde Kaldı"

Kayseri'de 15 askerin şehit olduğu bombalı araçla yapılan terör saldırısının ilk duruşmasının öğleden önceki oturumunda iki tutuklu sanık savunma yaptı.

17 Aralık 2016'da terörist Kasım Yıldırımçakar bomba yüklü, sahte olarak düzenlenmiş 71 EU 595 plaka araç ile Adana'dan Kayseri'ye gitti. 17 Aralık'ta 08.48 sıralarında Zincidere Komando Tugayı nizamiyesinden çarşı iznine çıkan askerlerin bulunduğu halk otobüsünü takip eden terörist Yıldırımçakar, Talas Bulvarı Erciyes Üniversitesi önünde bulunan otobüs durağına yanaştığı sırada otobüsün sol orta yan kısmına yaklaşarak bomba yüklü aracı patlattı. 38 AB 180 plakalı özel halk otobüsü içerisinde bulunan askerler, Ahmet Taş, Arif Tuğ, Fehmi Barcın, Göksal Mustafa Ağaçyetiştiren, Hasan İlhan, Kamil Tunç, Kenan Döngel, Muhammed Ali Ocak, Mustafa Cihan, Raşit Yücel, Serdar Amak, Uğur Korkmaz ve Yunus Emre Duran olay yerinde ve kaldırıldıkları hastanelerde şehit olurken, asker Mesut Yaşar ise 3 Şubat 2017'de şehit oldu. Askerler Adem Avcı, Adem Kamsız, Ahmet Gün, Ali Kuşçu, Arif Özkara, Bayram Özdemir, Beraat Yılmaz, Burak Alkan, Caner Kavalcı, Celal Erbay, Ercan İnan, Erdal Köse, Fatih Körpe, Ferdi Çatal, Furkan Özlü, Gökhan Çelik, Gökhan Keskin, Hakan Şimşekyakar, Halit Kapullu, Hamza Hasan Şolt, Hidayet Canpolat, Hüseyin Avcı, İlke Bal, İlyas Akman İsmail Hakkı Öner, Kamil Yemez, Kayahan Uluhan, Kubilay Şimşek, Mehmet Gül, Mehmet Kilit, Mehmet Taşdelen, Mehmet Emin Uygur, Mertcan Uzun, Mevlüt Avcıoğlu, Muhammet Yaşar, Mustafa Genç, Mustafa Uçar, Nasuh Yıldırım, Orhan Ölmez, Recep Coşkun, Recep Genç, Recep Güney, Sami Güler, Semih Yılmaz, Serdar Çiçekli, Süleyman Sancar, Şakir Karayel, Tolga Öğütlü, Ufuk Uysal, Yasin Memiş, Yasin Sezerka, Yunus Ertaş, Yunus Emre Kurnaz ve Yusuf Ergün ise bombalı saldırıda gazi oldu. Cumhuriyet Savcısı 15 şehit, 54 gazi ve mağdur, 15 müşteki ile 21 sanıklı 88 sayfalık iddianame hazırladı. İddianameyi kabul eden Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde geniş güvenlik önlemleri altında görülen davaya tutuklu sanıklar Ekrem Uğur, Hamit Eroğlu, Hasan Ekici, Hüseyin Polat, Ümit Kepir, Murat Talan, Serkan Ay, Barış Kaya, Fahri Demirbaş, İsmail Hakkı Yıldırımçakar, Mehmet Ayaz, Mehmet Oluk ve Mehmet Ayaz jandarma eşliğinde hazır bulunurken, Kırşehir Kapalı Cezaevi'nde kalan tutuklu sanık Kenan Çiçek ile İstanbul Silivri 1 No'lu Cezaevi'nde kalan tutuklu sanık Abdullah Akbıyık ile tutuksuz sanıklar Elzem Şırnak, Hürriyet Yıldırımçakar ve Vesfiye Tekiner duruşmaya katılmadı. Ayrıca İshak Özçaktı, Ferhat Tekiner ve Sait Karabulut'un ise firari sanıklar arasında yer alıyor. 15 müştekiden sadece şehit Yunus Emre Duran'ın babası Mahmut Duran duruşmaya katıldı. Salonda bulunan tüm sanıklar iddianamenin kendilerine ulaştıklarını, savunma yapmak istediklerini belirttiler.

"Öğrenci zannettiğim canlı bomba evimde 4-5 gün kaldı"

Davanın öğleden sonraki oturumunda tutuklu sanıkların dinlenilmesine devam edildi. Kayseri patlamasını gerçekleştiren canlı bomba Kasım Yıldırımçakar'ı evinde barındırdığı iddiasıyla yargılanan tutuklu sanık Ümit Kepir, "Sanıklardan Kenan Çiçek'i 2004 yılından beri tanırım. Ara ara sohbet ederdik. Uzun yıllar görüşmemiştik. Bir gün aradı, kendisini tanıttı. Tekrar görüşmeye başladık. Patlamadan bir hafta önceki pazar günü Kenan beni aradı, kahvaltı yaptık. Sohbette bana bir öğrencinin eve ihtiyacı olduğunu söyledi. Evin üst katında yeğenlerim oturduğu ve rahatsız olduğu için gönülsüz bir süre kalmasını kabul ettim. Gelen öğrenci dediği kişi Kasım Yıldırımçakar'mış. Adını Mehmet diye tanıttı. Bana bir an önce kalacak yer bulup gideceğini söylemişti. Okuldan, benim işimden konuşuyorduk. 4 veya 5 gün benim evde kaldı. Kendisine yedek anahtar vermiştim. Akşam eve geldiğimde o da oluyordu, konuşmak istediğimde geçiştiriyordu. Öğrenci profili vardı" diye konuştu.

Tutuklu sanıklardan Hüseyin Polat hurdacılık yaptığını belirterek üzerine atılı suçlamaları reddetti. Tutuklu sanık Mehmet Ayaz ise 32 yıldır Mardin Orman İşletme Müdürlüğü'nde çalıştığını, 22 Aralık'ta gözaltına alınıp, Kayseri'ye getirildiğini, saldırı ile hiçbir alakası olmadığını iddia etti.

Tutuklu sanıkların savunmaları alınmaya devam ediyor. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Avrupa Birliği Mehmet Ayaz Kayseri 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
title