Haberler

Türksat 3a 12 Haziranda Fırlatılacak

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türksat 3a Uydusunun Yeni Fırlatma Tarihinin 12 Haziran Olarak Belirlendiğini Bildirdi.

Ulaştırma bakanı Binali Yıldırım, Türksat 3A uydusunun yeni fırlatma tarihinin 12 Haziran olarak belirlendiğini bildirdi.

Türksat 3A'nın fırlatma töreni için Fransız Guyanası'na gelen Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Kral Adası'nda verilen yemekte yaptığı açıklamada, 31 Mayıs Cumartesi TSİ 00.52'de gerçekleştirilmesi gereken fırlatmadan 4 saat 25 dakika önce fırlatma rampasında teknik bir sorun olduğunun anlaşıldığını söyledi.

Bu nedenle fırlatmanın durdurulduğunu belirten Yıldırım, dün gece yetkililerin arızanın sebebini bulmak için çalıştıklarını belirtti.

Yeni fırlatma tarihinin 12 Haziran olarak belirlendiğini bildiren Yıldırım, ''Ümit ederim bu son gecikme olur. İnşallah her şey yolunda gider. Türksat 3A İngiliz Skynet 5C uyduları uzaya fırlatılır'' dedi.

Uydularda bir sorun olmadığını kaydeden Bakan Yıldırım, ''Onların performansını fırlatma işleminden sonra roketlerin ayrıldığı zaman göreceğiz. Sistem hangara alınacak, yeni baştan gözden geçirilecek'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title