Haberler

Türkiye Yüzme Şampiyonası'na Adana TOHM Çıkarması

Güncelleme:

Adana Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nin (TOHM) 22 sporcusu 100'üncü Yıl Yüzme Havuzu'nda 3 gün süren müsabakalarda 69 baraj derecesini geçerek Türkiye Yüzme Şampiyonası'na katılmaya hak kazandılar.

10-16 Ağustos tarihleri arasında İstanbul Enka Havuzu'nda yapılacak yaş grubu ve açık yaş müsabakalarına Atatürk Yüzme Havuzu'nda hazırlanan TOHM sporcuları pazartesi günü Adana'daki sabah antrenmanının ardından şampiyonaya katılmak üzere İstanbul'a gidecek. Her sporcusu ile yakından ilgilenen Adana TOHM Yüzme Branşı Başantrenörü Martin Grabowski, Türkiye Şampiyona'sına 22 sporcu ile gitmelerinin kendileri ve Adana için büyük bir şans olduğunu söyledi.

KISA SÜREDE BÜYÜK BAŞARI

Yaklışak 5 aydır Adana TOHM'un yüzme başantrenörlüğü görevini yapan Martin Grabowski, "Geçen yıl TOHM'dan Türkiye Şampiyonası'na giden sporcu sayısı yaklaşık 10 kadarken, biz şuan bu sayıyı 5 aylık çalışma ile 22 kişiye çıkardık. Şuan 22 TOHM sporcumuz ile Türkiye Şampiyonası'na gidiyoruz. Hedefimiz kışın yapılacak şampiyonaya 30'un üzerinde sporcunun katılabilmesini sağlamaktır" dedi.

AMAÇ ÇOK FAZLA KİŞİYİ ŞAMPİYONAYA GÖTÜRMEK

Türkiye Şampiyonası'na gidecek 22 kişinin içinden finale çıkacak sporcularında olabileceğini ifade eden Grabowski, "Madalya ile dönen sporcularımızda olacaktır. Ancak bizim ilk hedefimiz çok fazla kişiyi şampiyonaya götürmekti. Bunu da başardık. Burada birçok sporcumuzun finale kalma ve madalya alma şansı var. Elimizden gelenin en iyisini yaparak Adana'ya döneceğiz. Yüzme sporunu Adana'da eski özlenen günlerine tekrar getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

ŞAMPİYONAYA GİDEN SPORCULAR

Türkiye Yüzme Şampiyonası'na katılmaya hak kazanan Adana TOHM sporcularının isimleri şöyle: Hüseyin Doğan, Berkay Güllü, Eda Deniz Akyol, Ilgın Çelik, İsmail Doğan, Bengisu Aksu, Ecem Aksu, Deniz Erdem Cangüven, Yiğit Ahmet Güzelce, Murat Görkem Narman, Enes Kirveli, Berk Bolat, Tutkun Birkan Şahoğlu, Taha Yusuf Can, Mehmet Eren Sarıçiçek, Ahmet Şangül, Enver Hacıbebekoğlu, Uygar Civelek, Tarık Yılmaz, Mehmet Ayberk Hıncal, Fırat Gezirgen ile Doğuşcan Dişlen.

İstanbul Enka Havuzu'nda yapılacak Türkiye Yüzme Şampiyonası'na sporcuların yanı sıra Adana TOHM yüzme başantrenörü Martin Grabowski, yardımcısı Volkan Burak Tuncil ile TOHM Yüzme Koordinatörü Gürhan Bencan'da gidiyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title