Haberler

Türkiye, yangınlara karşı AB'den yardım talep etti! 3 uçak yolluyorlar

Güncelleme:

Türkiye, günlerden bu yana devam eden yangınlar için Avrupa Birliği'nden destek talep etti. İspanya'nın 2, Hırvatistan'ın da 1 uçak göndereceği öğrenilirken AB'nin desteğini artırmasının beklendiği kaydedildi.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'ndan yapılan açıklamada, Türkiye'nin AB Sivil Koruma Mekanizmasını harekete geçirdiği, acil karşılık olarak AB Komisyonunun, Hırvatistan'dan 1, İspanya'dan 2 Canadair uçağının gönderilmesi için harekete geçtiği belirtildi.

"TÜRK MAKAMLARIYLA TEMAS HALİNDEYİZ"

Bu yangın söndürme uçaklarının "rescEU" adlı Avrupa sivil koruma varlıkları içinde yer aldığı kaydedilen açıklamada, AB Acil Müdahale Koordinasyon Merkezi'nin Türk makamlarıyla düzenli temas içinde olduğu ifade edildi.

Türkiye, yangınlara karşı AB'den yardım talep etti! 3 uçak yolluyorlarCanadair

"DAHA FAZLA YARDIMA HAZIRIZ"

AB Komisyonunun kriz yönetiminden sorumlu üyesi Janez Lenarcic, AB'nin bu zor zamanlarda Türkiye ile tam dayanışma içinde olduğunu belirterek, "Daha fazla yardım sağlamaya hazırız." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Hırvatistan İspanya Türkiye Haberler

500

Yorumlar (10)

hakkı Bulut:

ohoo oldu mu şimdi o kadar yalan heba oldu. Uyanın artık diyeceğim de uyumayı seven bir milletiz

143
47
yanıtYanıtla
Atilla Han:

Almanya kesin kıskaniy,naziler de

122
61
yanıtYanıtla
Esra Klein:

Avrupa ?? bizi kiskaniyor

112
40
yanıtYanıtla
yasin yıldırım:

Her şarkı söyleyen sanatçı olsa ülkenin yarısı sanatçı olurdu. İsmin başına sanatçı demet akalın yerine, şarkıcı deseler daha doğru olur, cünkü sanatçılar örnek alınacak insanlardır yazdıklarıyla söyledikleriyle.

28
6
yanıtYanıtla
Fırat Türk:

Yangin bittikden sonrami

7
1
yanıtYanıtla
Tuncay Yıldırım:

Burda atıp tutanlar. Avrupa Türkiye yi kıskanmamış olsa bu şekilde eylemlere başvurmazlar. Engellemek için yapılan sabotajları kim yaptırıyor sanıyorsunuz bir düşünün azcık beyin jimnastiği yapın.

1
6
yanıtYanıtla
yiğit :

son dönemde Türkiye nin turizm yönünde fazla aktif olması gözlerine battı turizm gelirlerini kısmak adına yapılan sabotajtan başka birşey değil.. eş zamanlı olması ise çok manidar.. amaç aynı anda her yerde yangın çıkararak hızlı müdahale edilmesini engellemek..

4
1
yanıtYanıtla
Serdar turgut :

Süper güç ülkeydik hani AB bizi kıskanıyordu

1
1
yanıtYanıtla
Asrın Sargın:

Sen adamlara mülteci sal adamlar sana yardım etsin ilahi adalet

0
1
yanıtYanıtla
Ayşe Ahsen:

Geç kalınma di mi yardım istemek için birde o kadar ülke var sadece 3 uçak mi geliyor 100 kusur yer var Allahim bu kadar mı yalnızız biz her yere yardım gonderiryorduk kaç gündür koca Avrupa sadece izliyor

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title