Haberler

Türkiye'nin "Arıcılık Eğitimi" Yeniden Şekilleniyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Kovan detayları- Kovanlarda çekim yapan ekibin detayları- rı petekleri detayları- Sahanın genel görünümü Türkiye'nin "arıcılık eğitimi" yeniden şekilleniyor- Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü ve TAGEM tarafından yürütülen proje kapsamında, arıcılık eğitimi için materyaller oluşturuluyor- Proje yürütücüsü Köseoğlu: - "Çalışma sonucu ortaya çıkacak materyaller, 81 ilde dağıtılarak, arıcılık eğitimlerinde kullanılacak" EMRAH GÖKMEN - Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü ile Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) tarafından yürütülen proje kapsamında, arıcılık eğitiminin standardını oluşturacak materyal üretilecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Kovan detayları- Kovanlarda çekim yapan ekibin detayları- rı petekleri detayları- Sahanın genel görünümü Türkiye'nin "arıcılık eğitimi" yeniden şekilleniyor- Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü ve TAGEM tarafından yürütülen proje kapsamında, arıcılık eğitimi için materyaller oluşturuluyor- Proje yürütücüsü Köseoğlu: - "Çalışma sonucu ortaya çıkacak materyaller, 81 ilde dağıtılarak, arıcılık eğitimlerinde kullanılacak" EMRAH GÖKMEN - Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü ile Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) tarafından yürütülen proje kapsamında, arıcılık eğitiminin standardını oluşturacak materyal üretilecek. Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Arıcılık Şubesi'nde araştırma görevlisi olan projenin yürütücüsü Mustafa Köseoğlu, AA muhabirine "Arıcılık Materyallerinin Geliştirme Projesi" hakkında bilgi verdi. Projenin paydaşlarının Namık Kemal ve Ege üniversiteleri olduğunu anlatan Köseoğlu, çeşitli illerde hem teknolojik kovanları hem de karakovanları incelediklerini ve görüntüsünü aldıklarını, arıcılara yaşanan sıkıntıları ve çözüm yollarını hem fotoğraflı hem de görüntülü gösterdiklerini kaydetti.Türkiye'de arıcılık eğitiminin halk eğitim merkezleri müdürlükleri tarafından yürütüldüğünü, tarım teşkilatındaki teknik personelin de bu eğitimlere katkı sunduğunu aktaran Köseoğlu, "Bu eğitimler için eğitim materyalleri oluşturuyoruz. Çalışma sonucu ortaya çıkacak materyaller, 81 ilde dağıtılarak, arıcılık eğitimlerinde kullanılacak" diye konuştu.- Eğitimlere standart gelecekMustafa Köseoğlu, arılık eğitimleriyle ilgili müfredatın kişilere yönelik yürütüldüğünü belirterek, projenin eğitimlerin belli bir standarda gelmesini amaçladığını kaydetti. Çalışmalarla eğitim kalitesinin üst noktalara çıkacağını vurgulayan Köseoğlu, "Biz en azından standart yakalamayı hedefliyoruz. Bunu yaparken de videolarla bu eğitim materyallerini destekliyoruz. Proje bu sene sonuna kadar tamamlanacak" dedi. Materyallerin ilk önce 81 ilde yapılacak eğitimlerde gösterileceğini anlatan Köseoğlu, arıcıların bu programla işlerini yürüteceğini kaydetti.Projenin yürütücüsü Mustafa Köseoğlu, eğitimler kapsamında videolar ve sunumlar dışında kitapçık da hazırlanacağını belirterek, "Bu materyallerle arıcılarımız bilmediklerini öğrenecek. Bunun dışında aldıkları eğitim sonrası onlara kitapçıklar vereceğiz. Bu el kitapçığının içinde arıcılık ile ilgili yaşanan sorunlar ve çözüm yolları olacak. Arıcımız herhangi bir sorun yaşadığında hemen kitapçığına bakarak, çözüm yolunu bulacak. Bu sayede yaşanacak sorunların çözüm yolları daha kolay bulunacak" bilgisini verdi.Köseoğlu, proje kapsamında hem yerleşik hem de göçer arıcılığın çok olduğu kentlere giden ekip tarafından, arılarla ilgili problemler ve çözüm yollarının görüntülü şekilde anlatıldığını bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Köseoğlu Namık Kemal Türkiye Ege Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title