Haberler

Türkiye Erkek Halter Milli Takımı, Avrupa İkincisi Oldu

Mehmet Başaran Bildiriyor - Romanya'nın Başkenti Bükreş'te Sona Eren 88. Avrupa Erkekler Halter Şampiyonası'nda Türkiye Erkek Halter Milli Takımı, Topladığı 494 Puanla Takım Halinde Rusya'nın Ardından Avrupa İkincisi Olarak Gümüş Madalya Kazandı.

Mehmet Başaran bildiriyor - Romanya'nın başkenti Bükreş'te sona eren 88. Avrupa Erkekler Halter Şampiyonası'nda Türkiye Erkek Halter Milli Takımı, topladığı 494 puanla takım halinde Rusya'nın ardından Avrupa ikincisi olarak gümüş madalya kazandı.

Şampiyonada Rusya 500 puanla birinci, Türkiye 494 puanla ikinci, Azerbaycan ise 447 puanla üçüncü oldu.

Bükreş'te yapılan şampiyonaya 8 halterci ile katılan Türkiye Milli Takımı'nda 62 kiloda Erol Bilgin koparma, silkme ve toplamda 3 altın madalya, 56 kiloda Sedat Artuç ise koparmada gümüş madalya kazanmıştı.

Türkiye Erkekler Milli Takım Antrenörü Hasan Toker, şampiyonanın ardından yaptığı açıklamada, şampiyonada başarılı olduklarını, takım halinde yakaladıkları Avrupa ikinciliğini kazanabilmek için özverili bir çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi.

Toker, birkaç sıklette madalyaları kıl payı kaçırdıklarını belirterek, "Sporcularım takıma yeterince puan kazandırdılar, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Antrenör Sunay Bulut ise Türk halterinin yeniden bir çıkış yakaladığını, çok çalışarak yine halterin parlak dönemlerini yakalayacaklarını söyledi.

Bulut, kendilerine büyük imkanlar sağlayan Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'nun şampiyona süresince kendilerini her gün arayarak destek vermesinin takıma büyük moral kattığını ifade ederek, "Akdeniz Oyunları'nda 8 sıklette de madalya alarak takım halinde şampiyon olacağımızı şimdiden müjdelemek istiyorum" diye konuştu.

Kafile Başkanı Prof. Dr. Hasan Tunç, sadece Avrupa ikinciliği ile yetinmediklerini, Uluslararası Halter Federasyonu'ndan şampiyonada görev yapan Türk hakemi Abdurrahman Göktolga'nın mükemmel yönetimi için teşekkür de aldıklarını açıkladı.

Kaynak: AA / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title