Haberler

Türkiye Dışarıdan Nasıl Gözüküyor?' Söyleşisi

Tepebaşı Belediyesi tarafından her ay gerçekleştirilen Kent ve Kültür Söyleşileri’nin bu ay konuğu uluslararası siyasetçi, sosyal girişimci ve şair Kader Sevinç olacak.

Tepebaşı Belediyesi tarafından her ay gerçekleştirilen Kent ve Kültür Söyleşileri'nin bu ay konuğu uluslararası siyasetçi, sosyal girişimci ve şair Kader Sevinç olacak.

Yazar ve Şair Haydar Ergülen tarafından yönetilen söyleşilerinin Mayıs konuğu olacak Sevinç ile "Türkiye Dışarıdan Nasıl Gözüküyor?" başlığı ile dış politikadan siyaset, şiir ve kültürel konulara keyifli bir söyleşi gerçekleşecek. Tepebaşı Belediyesi Özdilek Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen söyleşi 25 Mayıs Çarşamba 19.30'da halka açık olarak gerçekleşecek.

Kader Sevinç, Brüksel'de Avrupalı sosyal demokrat partilerin şemsiye partisi PES'in yönetim kurulu üyesi, CHP Avrupa Birliği Temsilcisi ve Washington'daki Johns Hopkins Üniversitesi/SAIS'in akademi üyesi olarak çalışmalarını sürdürüyor. Brüksel'de bir düşünce kulübü ve kültürel diplomasi platformu olan Türk Kahvesi Brifingleri ve eğitim girişimi Sınıf 1B'yi kurdu. Daha önce Akdeniz Üniversitesi AB Araştırmaları Merkezi, özel sektörde çalışan Sevinç 2005-2008 yılları arasında Avrupa Parlamentosu'nda siyasi danışman olarak görev yaptı. Kader Sevinç'in "Türkiye'nin insan kaynaklarında yaşanması beklenen dönüşüm ve AB süreci" başlıklı çalışması Avrupa Komisyonu tarafından ödüllendirildi. Türkiye'den sivil toplum örgütlerinin Avrupalılaşma sürecine aktif rol üstlenerek katkı yapan Sevinç, Kagider, TEMA ve KA-DER Avrupa Birliği çalışmalarında görev almıştır. Türk İş dünyası Derneği - Business Turk Brussels'in başkan yardımcılığını da üstlenmiştir. Halen TEMA Avrupa yönetim kurulu üyesidir. 2013 yılında Diplomatik Courier dergisi ve küresel lider kuruluşu YPFP tarafından dünyadaki en etkili genç dış politika liderleri arasında seçildi. Brüksel name adlı blogun da uluslar arası siyaset, AB, iletişim, sanat konularında yazıları yayımlanmaktadır. Yazıları bugüne kadar Radikal, Dünya, Hürriyet, Yurt, Forum Diplomatik, Yurt, Birgün gazetelerinde yayımlanmıştır. Brüksel'de yayımlanan "Dizelerle Avrupa Anayasası" siyasi şiir kitabına 50 Avrupalı şair ile beraber şiiri ile katkı sağladı. "Kırık Ülke" şiir kitabının yanı sıra "Nehirler boyu yalnızlık" adlı Türkçe ve İngilizce caz ve şiir albümü yayınlandı. Uluslar arası Brüksel şehir şairlerinden oluşan "Brüksel Şiir Kollektifi - Brussels Poetry Collective"in üyesidir. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Avrupa Birliği Kader Sevinç Tepebaşı Brüksel Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title