Haberler

Türkiye'de koronavirüsün bulaşma hızı 1,56'dan 0,72'ye geriledi

Güncelleme:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından önemli açıklamalarda bulundu. Koronavirüsün Türkiye'deki bulaşma hızı ile ilgili bilgiler veren Bakan Koca, "Virüsün bulaşma hızı 1,56'dan 0,72'ye düştü" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı sonrası önemli açıklamalara bulundu. Türkiye'nin koronavirüsle mücadelede olumlu tablosunu aktaran Bakan Koca, virüsün yayılım hızıyla ilgili önemli bilgiler verdi.

HASTALIĞIN YAYILIM HIZINI GÖSTEREN VERİ "R" DEĞERİ

Hastalığın yayılım hızını gösteren verinin R değeri olduğunu belirten Bakan Koca, her geçen gün bu oranın düştüğünü ve bulaşıcılık hızının düştüğünü kaydetti.

"1,56'DAN 0,72'YE DÜŞTÜ"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Son dönemde halk sağlığı ekiplerimiz arasında tartışılan bir konu var. Bu, hastalığın yayılım hızını gösteren bir kat sayı. Bu R efektif (RE) ve R Time (RT) değeri var. Burada R değeri olarak ifade ettiğimiz değeri 0,72 olarak söyleyebilirim. Yani virüsün bulaşma hızının 1,56'dan 0,72'ye düştü. Virüsün bulaşma hızı azalıyor"

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Fahrettin Koca Koronavirüs Türkiye Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title