Haberler

Türkiye Büyükler Halter Şampiyonası

Türkiye Halter Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Büyükler Halter Şampiyonası'nın ilk gününde müsabakalar sona erdi. Klasman dışı yarışan milli halterci Nurcan Taylan, koparmada 75, silkmede 95 ile toplamda 170 kilo ağırlık kaldırdı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü spor salonunda yapılan şampiyonaya Türkiye genelinde 58 erkek, 16 bayan olmak üzere toplam 74 halterci katıldı. Sabah saatlerinde yapılan seremoninin ardından 56, 62, 69 ve 77 kilo erkeklerin müsabakaları ile başladı. Saat 15.30'da Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in katılımıyla düzenlenen resmi açılışın ardından müsabakalara devam edildi. Açılışta bir konuşma yapan Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş, uluslararası alanlara bakıldığında olimpiyatlarda ilk temsil

edilen sporlardan birinin halter olduğunu, Türkiye'de ise Naim Süleymanoğlu'nun gelişi itibari en çok ilgi gören spor dallarında olduğunu kaydetti. Akkuş, şampiyonanın bugüne kadar düzenlenen müsabakalardan farklı bir yanının ise ilk defa bu kadar sponsorun halter sporuna destek vermesi olduğunu belirtti. Akkuş, bunun da aynı zamanda Vanlılar'ın spora olan sevgilerinin bir kanıtı olduğunu ifade etti.

Daha sonra konuşan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, şu anda içinde bulunulan salonun yaklaşık 40 yıl öncesinde yapıldığını, bugünün ihtiyacına cevap veremeyecek durumda olduğunu söyledi. Bakan Çelik, çok daha büyük bir salon inşa etmeyi kararlaştırdıklarını belirterek, "Van'a çok daha büyük bir spor kompleksi kavuşturmak boynumuzun borcu olsun" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından sabah yapılan ve dereceye giren sporcuların ödülleri verildi. Ödül törenden sonra 48 ve 53 kilo bayanlar müsabakasına geçildi. Çekişmeli geçen müsabakalarda 48 kiloda toplamda 156 kilo kaldıran Şaziye Okur binici, 106 kilo kaldıran Hilal Tunçoz ikinci ve 101 kilo kaldıran Rabia Zengin ise üçüncü oldu. Kendi kategorisinde tek sporcu Gülcan Kansızoğlu ise kaldırdığı 102 kilo ile birinci oldu.

Öte yandan, Van'a gelen milli haltercilerden Halil Mutlu sakatlığı nedeni ile yarışmazken, Nurcan Taylan ise klasman dışı çıktığı podyumda koparmada 75, silkmede 95 ve toplamda 170 kilo ağırlık kaldırdı.

(ŞAK-ŞA-MFS-OK-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti? OY SAYIMINDA İFTAR MOLASI OLACAK MI? YSK iftar arası kararında ne dedi? Vatandaşa yumruk atan Belediye Başkanı kim? Vatandaşa neden yumruk attı? Mustafa Oktay Aksu kimdir? Halk Tv konuğu Mustafa Oktay Aksu kaç yaşında, nereli? Mustafa Oktay Aksu biyografisi! 1 NİSAN 2024 PAZARTESİ ÜNİVERSİTELER TATİL Mİ? Seçimden sonraki gün resmi tatil mi, kimlere tatil? Oy sayımında iftar molası olacak mı? YSK açıklama yaptı mı, ne dedi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title