Haberler

    Türkiye Bizden Daha Hazır"

    Alba Torrens, Dünya Basketbol Şampiyonası öncesi değerlendirmelerde bulundu.

    Geçtiğimiz sezonda Galatasaray Odeabank ile Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi ve Kadınlar Euroleague’de şampiyonluk yaşayan İspanya Milli Takımı’nın yıldız oyuncusu Alba Torrens, Belarus’ta düzenlenen hazırlık turnuvasında yapmış olduğu değerlendirmede, ülkemizde düzenlenecek 2014 FIBA Dünya Şampiyonasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

    Galatasaray Odeabank forması altında ortaya koyduğu başarılı performanslarla basketbolseverlerin beğenisini toplayan Alba Torrens, milli takımda halen hazırlık sürecinde olduklarını söyledi. “Çok önemli hazırlık maçları oynayarak Dünya Şampiyonası’na hazırlanıyoruz” diyen Alba Torrens, “Amacımız Türkiye’de düzenlenecek olan Dünya Şampiyonası’nda oynayacağımız ilk maç olan Japonya karşılaşmasına kadar %100 hazır duruma gelmek. Tüm ekip olarak bunun için çalışıyoruz. Çünkü turnuvanın ilk maçı bizim için büyük önem taşıyor” dedi.

    A Milli Kadın Takımımızın Dünya Şampiyonasına daha hazır göründüğünü belirten başarılı oyuncu, “Açıkçası Türkiye bizden daha fazla hazırlık karşılaşması oynadı. İyi bir hazırlık dönemi geçirdiler ve daha da hazır görünüyorlar. Ancak şampiyona atmosferi çok farklı. Orada önemli olan ilk maçtan itibaren %100 sahada olabilmek. İlk hedefinizin de gruptan çıkmak olması gerekiyor. O yüzden şampiyona başladığında hangi takım performansının %100’ünü sahaya verebilirse o ekip maçlarını kazanacaktır” açıklamasında bulundu.

    Türk Milli Takımı’nda çok fazla arkadaşının olduğunu ve hemen hemen her oyuncuyu tanıdığını da söyleyen İspanyol yıldız, “Türkiye’de üç sene geçirdim ki hemen hepsi de inanılmaz yıllardı. Her anlamda çok mutlu olduğum yılları geride bıraktım. Parkede beraber oynadığım birçok iyi arkadaş edindim. Bu nedenle çok mutluyum. Şimdi o arkadaşlarıma karşı oynamak nasıl olur inanın bilemiyorum. Ama artık gruba odaklanmak ve ilk olarak Dünya Şampiyonası’nda gruptan çıkmak, sonrasında da devamını getirmek istiyoruz” diye konuştu.

    Son olarak Türk Milli Takımını destekleyecek olan taraftarlara da seslenen Alba Torrens, sözlerini şu şekilde noktaladı: “Başta da söylediğim gibi gerçekten geride bıraktığım 3 yıl inanılmazdı. 2014 Dünya Şampiyonası’nda yeniden Türk taraftarların önünde basketbol oynayacağım. Bu nedenle de çok heyecanlıyım.”

    2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası hazırlıkları kapsamında Belarus’ta düzenlenen özel turnuvanın ilk maçında İspanya ile karşılaşan Ay Yıldızlılarımız sahadan 55-51’lik skorla mağlup ayrılırken Alba Torrens karşılaşmayı 9 sayı-1 ribaund ve 3 asist ile tamamladı.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Alba Torrens Belarus İspanya Türkiye Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title