Haberler

Türkistan'dan Anadolu'ya Canlar" Sergisi Yarın Açılacak

Ressam Tülay Gürses'in "Türkistan'dan Anadolu'ya Canlar" adlı kişisel sergisi,Türk ve İslam Eserleri Müzesi'nde açılacak.

Ressam Tülay Gürses'in "Türkistan'dan Anadolu'ya Canlar" adlı kişisel sergisi,Türk ve İslam Eserleri Müzesi'nde açılacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Gürses'in Türk-İslam sentezi içerisinde yoğrulan mutasavvıfların sözlerini renklerle anlattığı sergisi, Sultanahmet'teki Türk ve İslam Eserleri Müzesi'nde yarın saat 16.30'da sanatseverlerle bulaşacak.

Bakanlık himayesindeki sergide Hoca Ahmed Yesevi, Hacı Bektaş-ı Veli, Yunus Emre, Mevlana Celaleddin-i Rumi, Hacı Bayram Veli, Niyaz-i Mısri ve Seyyid Nuru'l Arabi'nin gönül dilinin renklerle anlatımı olan 50'ye yakın eser bulunuyor. Sergi, 31 Mart'a kadar gezilebilecek.

Bu alandaki onuncu kişisel sergisini açan sanatçı, daha önce Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ahmet Yesevi Üniversitesi işbirliğinde Milli Kütüphane'de "Pir-i Türkistan Hoca Ahmet Yesevi'den Renkler",Türkiye'nin Vatikan Büyükelçiliği himayesinde Roma'da "Mesnevi'den Tuvale Akan Renkler" isimli sergilere de imza atmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Hoca Ahmed Yesevi Sultanahmet Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title