Haberler

Türkan Şoray'a Sevgi Seli

Güncelleme:

Atilla Dorsay'ın "Türkan Şoray 2007 – 2012" adlı sergisine katılan Türkan Şoray, hayranlarının sevgi gösterisiyle karşılaştı.

Sinema yazarı Atilla Dorsay'ın 2007 – 2012 yılları arasında çektiği Türkan Şoray fotoğraflarından oluşan sergi, 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında AKM Fuayesinde açıldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı & AKSAV Şeref Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Akaydın ve Türkan Şoray'ın birlikte açtıkları sergide Türkan Şoray ve Atilla Dorsay'ı sanatçı dostları yalnız bırakmadılar.

Türkan Şoray'a altın anahtar daveti

"Antalya'nın altın anahtarını yaptırıp size vermek istiyoruz" diyen Başkan Mustafa Akaydın, film festivali dışındaki etkinliklerde buluşmak üzere Şoray'ı Antalya'ya davet etti. Başkan Akaydın'a ve Antalyalı hayranlarına teşekkür eden Türkan Şoray, "Çok mutluyum. Bir kere Antalyalılar o kadar sevecen ki söyleyecek söz bulamıyorum" dedi.

Sergiye imza atan Atilla Dorsay şunları söyledi: "Güzel yüzler yakalandığında güzel resimler çekilebiliyor. Yeter ki böyle bir yüz olsun."

Türkan Şoray ise sergiyi gezdikten sonra kendisini görmek için AKM'de toplanan Antalyalılara, "Sevginiz sonsuza kadar kalbimde yaşayacaktır" diye seslendi.

Albüm kitap yayınlanıyor

Dorsay'ın arşivinde yer alan Türkan Şoray fotoğrafları, festival yayınları arasında bir albüm kitap olarak okurla buluşturuluyor.

Sinema yazarlarının duayeni Atilla Dorsay, dijital fotoğrafçılığa geçmenin getirdiği kolaylık ve o yıllardaki sayısız karşılaşmanın sağladığı fırsatlarla; hep dostu olan ve dostu kalan Türkan Şoray'ın özellikle 2007- 2012 yıllarında bol bol fotoğrafını çekmiş. Festivaller, kutlama günleri, bayram ziyaretleri, "Altın Kızlar" dizisinin seti ya da NTV'deki "Sinema Benim Aşkım" belgesel dizisinin çekimlerinde Şoray, farklı dekorlarda, değişik ışıklarda, çeşitli giysilerle Dorsay'ın objektifine konu olmuş.

Albüm kitapta, Atilla Dorsay'ın objektifinden Türkan Şoray karelerine, aralarında Mehmet Açar, Taha Akyol, Yazgülü Aldoğan, Yavuz Baydar, Ali Bulaç, Refik Durbaş, Ülkü Erakalın, Refik Erduran, Burak Göral, Prof. Dr. Gülseren Güçhan, Rahşan Gülşan, Kadir İnanır, Rıza Kıraç, Prof. Dr. Oğuz Makal, Zeynep Oral ve Ahmet Ümit gibi önemli isimler yer aldığı isimlerin yazıları eşlik ediyor.

Atilla Dorsay, albüm kitabın telifi ve satışından gelecek geliri UNICEF Türkiye'ye bağışlayacak.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Atilla Dorsay Türkan Şoray Magazin Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title