Haberler

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden, Deniz Aslanı 2018'de Gövde Gösterisi (4)

'DÜZENSİZ GÖÇE KARŞI SÜREKLİ HAZIR BULUNULMASI ÖNEMLİ'Deniz Aslanı 2018 Arama Kurtarma Tatbikatı'nın ardından Sahil Güvenlik Komutanı Tuğamiral Bülent Olcay, TCSG Güven gemisinin helikopter pistinde basın açıklaması yaptı.

'DÜZENSİZ GÖÇE KARŞI SÜREKLİ HAZIR BULUNULMASI ÖNEMLİ'

Deniz Aslanı 2018 Arama Kurtarma Tatbikatı'nın ardından Sahil Güvenlik Komutanı Tuğamiral Bülent Olcay, TCSG Güven gemisinin helikopter pistinde basın açıklaması yaptı. Bülent Olcay açıklamasında, "Tatbikat başarıyla tamamlandı. İnsan hayatının önemi göz önünde bulundurulduğunda denizdeki yardım çağrılarına en kısa sürede reaksiyon gösterilmesi için sürekli hazır halde bulunulması çok önemli" dedi. Son birkaç yıldır tüm dünyayı etkileyen bir krize dönüşen düzensiz göç olayına bağlı yaşanan arama kurtarma operasyonlarının kamuoyunun ilgisini daha fazla çektiğini anlatan Bülent Olcay, şunları söyledi:

"Bu ilgi, tüm ülkeleri denizde arama kurtarma konusunda sürekli hazır halde olmaya zorlamaktadır. Düzensiz göç konusunda üzerine düşen sorumluluğu büyük bir kararlılıkla yerine getiren, yaklaşık 4 milyon göçmeni misafir eden ülkemiz, göçmen hayatlarının korunması konusunda da tüm dünyaya örnek olacak şekilde büyük bir hassasiyet göstermektedir. Çevre denizlerimizde insan hayatını riske edebilecek her türlü tehlike durumuna karşı sürekli hazırlıklı olmak üzere ülkemizin tüm kurumları, imkan ve kabiliyetlerini geliştirmek maksadıyla çaba harcamaktadır. Türk arama kurtarma bölgesinde 7 gün 24 saat görev yapabilen arama kurtarma unsurlarımızın bugün başarıyla gerçekleştirdiği tatbikat, ülkemizin çevre denizlerinde meydana gelen arama kurtarma olaylarına hızlı reaksiyon gösterebilen etkin bir arama kurtarma teşkilatına sahip olduğunun göstergesidir."

TATBİKAT SIRASINDA DA KAÇAK OPERASYONU

Tatbikat öncesindeki gece boyunca ve tatbikat sırasında da Ege sahillerinde Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı ekipler, denetimlerini sürdürdü. İzmir Dikili Karaburun, Çanakkale Ayvacık, Balıkesir Ayvalık'taki 6 ayrı operasyonda toplam 375 kaçak göçmen yakalandığı öğrenildi. Tatbikat sırasında ayrıca Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, geleneksel bahriye kıyafetine ilave olarak toplam 17 parçadan oluşan kolluk görev kıyafetlerini de tanıttı.

Taylan YILDIRIM/İZMİR,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sahil Güvenlik Komutanlığı Bülent Olcay İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title