Haberler

Türk Sanat Müziği Korosuna Yoğun İlgi

Muş'ta, kamu kurumlarında çalışan personel ve müzik öğretmenleri tarafından kurulan Türk Sanat Müziği korosu, yoğun ilgi görüyor.

Muş Valiliği tarafından 3 yıl önce 25 kişilik ekiple kurulan koroda şu anda 40 kişinin görev yapıyor.

Muş İbni Sina Anadolu Lisesi konferans salonunda hazırlık çalışmalarına devam eden koro üyeleri, Türk Halk, sanat ve pop müziğinden eserler seslendirdi.

Muş Alparslan Üniversitesi İslam Bilimleri Fakültesinde öğretim görevlisi olan ve Koro Şefliğini yürüten Ercan Ülger, yaklaşık 3 yıl önce Vali Seddar Yavuz'un talimatı doğrultusunda koroyu kurduklarını anlattı.

İl Kültür Müdürlüğü bünyesinde Valilik Korosu olarak 3 yıldır faaliyet gösterdiklerini dile getiren Ülger, "Koromuz da katılım olarak baktığımızda öğretmen, emniyet personeli ve diğer kamu kuruluşlardan bir çok memur ve ev hanımları katılıyor. Şu anda nisan ve mayıs ayında yapacağımız konserler için hazırlık çalışmamıza başladık. Çalışmalarımızı profesyonel anlamda yapmaya çalışıyoruz.

Bağlama, gitar, ud şeklinde başladık. Daha sonra koromuza yeni gelen üyelerle birlikte kanun, klasik kemence, tambur, saksafon enstrümanlarımız dahil oldu. Amaç kültürümüzü buradaki insanlarımıza paylaşmaktır." diye konuştu.

Kuruluşundan bu yana koronun solistliğini yapan Emel Vatansever ise, ev kadını olduğunu belirterek, çocuklarının da sanatla ilgilendiğini ifade etti.

Sanat müziğine olan ilgisi nedeniyle koroya katıldığını aktaran Vatansever, "Ondan dolayı katıldım. Burada bilmediğimiz birçok kendi özümüze ait olan parçaları öğrendik. Notaları öğrendik. Eşim ve çocuklarımda müzikle ilgilendiği için arada evde fasıllar yapıyoruz." dedi.

Muş'un Konukbekler Beldesinde görev yapan müzik öğretmeni Betül Işık da, koroya yeni katıldığını, güzel konserler vermek için hazırlıklara ara vermeden devam ettiklerini vurguladı.

Kaynak: AA / Güncel

Muş Valiliği Sina Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title