Haberler

Türk Okçuluğu Sırbistan'da Tanıtılacak

Türk okçuluğunun tarihsel gelişimini anlatan "Kemankeş Türk Okçuluğu Sergisi", 23 Nisan'da Sırbistanlılarla buluşmaya hazırlanıyor.

Türk okçuluğunun tarihsel gelişimini anlatan "Kemankeş Türk Okçuluğu Sergisi", 23 Nisan'da Sırbistanlılarla buluşmaya hazırlanıyor.

Belgrad Yunus Emre Enstitüsü tarafından 23 Nisan - 5 Mayıs döneminde Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenecek sergide, ok ve yayın yapım aşamaları anlatılacak ve yay ustası Ercan Özek'in eserleri tanıtılacak.

Yarın başkentteki Orduevi'nde açılacak "Kemankeş Türk Okçuluğu Sergisi", daha sonra, Boşnak nüfusun yoğun yaşadığı Sancak bölgesinin en büyük şehri Novi Pazar'da ziyaretçilerine kapılarını açacak.

Serginin küratörü Mehmet Lütfi Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, serginin dünyada en üst seviyede okçuluğun yapıldığı Osmanlı dönemini ele aldığını ifade ederek, "Sergiye gelenler dünyanın en ileri seviye okçuluğuyla ilgili okun ana enstrümanı olan yay, yay yapımı ve okçulukla ilgili tüm detay aşamaları görebilecek." dedi.

Etkinliğin Sırbistan ve Türkiye arasındaki dostluğu pekiştirdiğini söyleyen Şen, Sırp partnerleriyle birlikte böyle bir sergiyi hazırlamanın heyecanı içerisinde olduklarını belirtti.

Şen, Sırbistan'da iki serginin açılacağına işaret ederek, "Tarihi eserli olan sergi başkent Belgrad'da olacak. Novi Pazar'da ise serginin derinleştirilmiş ve dijital versiyonu yapılacak. Sergi, Belgrad'dan bir gün sonra Novi Pazar'da açılacak ve dijital hali orada bir ay boyunca sergilenecek." diye konuştu.

Sergide hem Sırpça hem de Türkçe kataloglar hazırladıklarını belirten Şen, ziyaretçilerin böyle bir yapıdan ilham alacağına inandığını sözlerine ekledi.

Serginin son gününde ise ziyaretçiler tirkeş ve kuram kullanarak ok atışı yapabilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Lütfi Şen 23 Nisan Belgrad Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title