Haberler

Türk Konseyi Genel Sekreterliğinden Verimli Çalışmalar Bekliyoruz"

Kazakistan Dışişleri Bakanı Kayrat Abdrahmanov, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) Genel Sekreterliğinden büyük ve verimli çalışmalar beklediklerini belirtti.

Kazakistan Dışişleri Bakanı Kayrat Abdrahmanov, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) Genel Sekreterliğinden büyük ve verimli çalışmalar beklediklerini belirtti.

Kazakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Abdrahmanov, resmi ziyaret için Astana'ya gelen Türk Konseyi Genel Sekreteri Bagdat Amreyev ile görüştü. Abdrahmanov, Türk dili konuşan ülkeler arasındaki iş birliği konularına büyük önem verdiklerini vurguladı.

Kırgızistan'da yapılan 6. Türk Konseyi zirvesinde somut hedeflerin belirlendiğini hatırlatan Abdrahmanov, bu bağlamda Türk Konseyi Sekreterliğinin örgüte üye ülkelerin çıkarlarını dikkate alarak hedeflerin uygulamasına başlaması gerektiğinin altını çizdi.

Türk Konseyi ve ona bağlı enstitülerin reform konularının Kazakistan'ın odak noktası olacağına işaret eden Abdrahmanov, "Sekreterlikten büyük ve verimli çalışmalar bekliyoruz ve gerekli kapsamlı desteği vermeye hazır olduğumuzu teyit ediyoruz." ifadesini kullandı.

Amyerev de Türk Konseyinin güncel faaliyetleri ve planlanan çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

Eylül ayının başında Kırgızistan'ın Çolpon Ata kentinde yapılan zirvede Kazak diplomat Amreyev, Türk Konseyi Genel Sekreterliğine atanmıştı.

Kaynak: AA / Dünya

kayrat abdrahmanov Kazakistan Astana Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024? Aziz Yıldırım aday mı 2024? Taraftarlar Aziz Yıldırım'ın aday olması için binlerce paylaşım yaptı Everton Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Everton Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Everton Liverpool maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Everton Liverpool maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Everton Liverpool maçı CANLI izle! 24 Nisan Everton Liverpool maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Trabzonspor Karagümrük maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) TS Karagümrük maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Ziraat Kupası Yarı Final Tek Maç mı, İki Maç mı? İşte Detaylar 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title