Haberler

'Türk Kahvesi İçiyorum, Kahveme Sahip Çıkıyorum' Projesi Hayat Buldu

Geleneksel kahve kültürümüze, değerlerimize sahip çıkmak,

Türk halkı nezdinde sağduyu yaratmak adına düzenlenen 'Türk Kahvesi içiyorum, kahveme sahip çıkıyorum' projesi başladı.

Türkiye'nin önde gelen, halkın sevdiği, kendi dalında başarılı 11 ünlü isim, Sertap Erener, Haldun Dormen, Kerem Görsev, Ali Sunal, Kadir Doğulu, Ayşegül Aldinç, Ali Kırca, Saba Tümer, Nevra Serezli, Fuat Güner, Ebru Akel, Zeynel Abidin Ağgül'ün kamerasının önüne geçerek 'Türk Kahvesi İçiyorum, Kahveme Sahip çıkıyorum' dedi.

Atıl Kutoğlu tarafindan Türk Kahve Derneği yararına tasarlanan Türk kahvesi fincanları, Karaca Porselen tarafından üretildi. Selçuklu motiflerlerinden esinlenerek hazırlanan

fincanlar turkuvaz ve mor olarak, iki farklı renkte konukların beğenisine sunuldu.

Türk kahvesine sahip çıkmak ve yurtdışında Türk kahvesini tanıtmak amacı ile başlatılan projenin tanıtım gecesi seçkin 400 davetlinin katılımıyla Adile Sultan Saray'ında yapıldı. Gecede iş ve sanat camiasindan bir çok seçkin konuk yer aldı. Gecenin onur konuğu ise Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'tı.

Türk kahve tarihini anlatan özel bir dans gösterisi ile başlayan gecede

konuklar daha sonra

özel oluşturulan kahve barlarından, enfes Türk kahvelerini yudumladılar ve gece için hazırlanan özel sergiyi gezdiler.

Geleneksel kahve kültürümüzü korumak, yaymak ve bir bilinç oluşturulmasını sağlamak adına tüm kahve severlerin bu projeye destek vermesi bekleniyor. Büyük bir titizlikle hazırlanan proje ve lansman gecesinde, yurtdışından özel, gölge dansı grubu getirildi. Kahvenin tarihini anlatan gölge dans gösterileri ile ilginç bir show sergilediler. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Avrupa Birliği Haldun Dormen Sertap Erener Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title