Haberler

Türk gemisine baskın emrini AB Akdeniz Deniz Kuvvetleri vermiş! Sabaha kadar beklemişler

Güncelleme:

Doğu Akdeniz'de Türk gemisine yapılan baskınla ilgili yeni detaylar ortaya çıkıyor. Alman Der Spiegel dergisi, baskın emrinin Avrupa Birliği'nin Akdeniz Deniz Kuvvetleri tarafından verildiğini ve Alman askerlerin sabaha kadar gemide beklediklerini öne sürdü.

Libya'ya uygulanan ambargoyu denetlemek için Akdeniz'deki uluslararası sularda dolaşan Hamburg isimli Alman fırkateynindeki deniz komandoları, dün öğleden sonra Libya'ya 200 km uzakta seyreden, sadece bisküvi ve boya taşıyan Türk yük gemisi ROSELINE-A'ya baskın düzenledi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Alman Savunma Bakanlığı, "22 Kasım'da saat 15.30'da Hamburg Fırkateyni, Avrupa Birliği (AB) Akdeniz İçin Deniz Kuvvetleri'nin (EUNAVFOR MED) talimatıyla bir Türk yolcu gemisine operasyon düzenledi. Gemideki durum sakin ve iş birliği var" ifadelerini kullandı.

GÜNEŞ DOĞANA KADAR KALDILAR

Kısa süre sonra yapılan ikinci açıklamada, "Bayrak ülkesi, gemiye çıkılmasına onay vermedi. Bu nedenle gemideki arama kesildi. Gemiye çıkan askerler indirilemeyince, kaptanın izniyle sabaha kadar gemide misafir edildi. Sabah güneşin doğuşuyla birlikte gemiden ayrıldılar" denildi.

"ÇOK GERGİN SAATLER YAŞANDI"

Sözcü'de yer alan habere göre; Alman Der Spiegel dergisi, emrin Avrupa Birliği'nin Akdeniz Deniz Kuvvetleri'nin (EUNAVFOR MED) Roma'daki merkezinden geldiğini açıkladı. Alman medyası, "Türkiye aramayı durdurdu. Çok gergin saatler yaşandı" şeklinde konuyu manşetlerine taşıdı.

Basının bir kesimi ise Almanya'yı haklı çıkarmak için, "Aramaya izin verilmedi" derken, sosyal medya platformu Twitter'da yorum yapan Almanlar, "O zaman niye çıktınız? Madem arayamayacaktınız, bunu niye yaptınız?" ifadelerini kullandı.

BASKIN, SAVAŞ HALİNİN BİR ÖNCEKİ ADIMI SAYILIYOR

NATO üyesi ülkeler arasında böyle bir baskın, savaş halinin bir önceki adımı sayılıyor. Deniz Hukuku'na göre, böyle bir baskın, ancak gemide silahlı teröristler olması ve gemi bayrağını taşıyan devletin izin vermesi halinde mümkün olabiliyor.

Türkiye'nin izni olmadan gemiye çıkan Almanya'nın tavrı, deniz hukukuna göre "düşman hukuku uygulaması" sayılıyor.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Avrupa Birliği Akdeniz Libya Haberler

500

Yorumlar (95)

Umut:

Arkadaslar, Akdenizde Silah taşınmayacak diye bir anlaşma var. ve o anlaşmada bizim de imzamız var. Kusura bakmayın adamlar doğru olanı yapıyor. Her yerde at kosturamayiz. . . Uluslar arası bir Hukuk varsa ve bizde bunu kabul etmişik. sürünme Yarası olan gocunur.

10
58
yanıtYanıtla
sen uyu:

sen uyu onlar haftere yardım gönderdi bile

yanıt4
yanıt0
Ali kalyoncu:

Var git işine ne alaga sen hangi taraftasın anlamadım.uluslsr arası suda sivil bir gemiye askeri baskın.Hem sen deniz hukukunu ne kadar biliyon yuh be

yanıt0
yanıt1
oblektif:

ne anlasmasi lan? yayinla bizde gorelim; madem oyle AB ayni yoldan niye teror orgutlerini silahlandiriyorlar diye sormazlarmi adama?

yanıt8
yanıt0
bilgi:

O zaman her ülke çıksın kafasına göre bir gemi durdurup arama yapsın. Ab bizden izin mi almış İrini için. Biz var mıyız bu irini içinde bizim anlaşmamız var mı? Yok. Tek taraflı bir uygulama, maalesef bizimkiler pasif kalmış 2 3 saat önceden bunu tespit edip gemiye çıkarma için hazır beklemeleri lazımdı. Ihalarin 24 saat bunları gözlemesi lazım. Rus gemisine çıkarsınlar bakalım bu iriniciler. Bir de aramızdan bunlari destekleyenler çıkıyor daha vahim.

yanıt0
yanıt0
fahrettin:

adaların da silahlahdırılması yasak. burnunun dibi meis adasına adamlar askeri üs kurdu be. adalarla ilgili anlaşmada da yunanın imzası var. buna ne diyorsun sivri zeka?

yanıt4
yanıt1
KemaL:

silah cıkmısmı peki ? ne sacmalıyorsun sen ya, resmen kücük düsürüp baskı altına almaya calısıyorlar. .

yanıt3
yanıt0
osman:

la sen alaman olmuşun kanın bozulmuş DNA sarmalın parçalanmış dino olmuşun

yanıt0
yanıt0
objektif:

AB bandirali butun gemilerde arama yapilsin cunku teror orgutlerini silahlandiranlar ve destekleyenler kendileri

42
6
yanıtYanıtla
Saldır Türk bu senin kanında var:

Kahraman sas komandolarımızı en yakın zamanda göreve davet ediyoruz. Şu domuzcuklara gemi nasıl basılır bi öğretsinler. Ayrıca Akdeniz savaşı ve Melhamei kübra için de sabırsızlanıyoruz.

23
14
yanıtYanıtla
Tüm 95 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title