Haberler

Türk Dil Kurumu'ndan Başkan Sakallı'ya Onur Ödülü

Türk Dil Kurumu (Tdk), İşyerleri, Cadde ve Sokaklara Türkçe İsimlerin Verilmesi Konusunda Yaptığı Çalışmalarla Örnek Teşkil Eden Odunpazarı Belediyesi'ne Onur Ödülü Verdi.

Türk Dil Kurumu (TDK), işyerleri, cadde ve sokaklara Türkçe isimlerin verilmesi konusunda yaptığı çalışmalarla örnek teşkil eden Odunpazarı Belediyesi'ne onur ödülü verdi.

Odunpazarı Belediyesi Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen "Günlük Hayatta Türkçe" konulu konferansa katılan TDK Başkanı Şükrü Haluk Akalın, firmalarda Türkçe isim kullanılması, mahalle, meydan, sokak ve caddelere Türkçe isim verilmesi konusunda gerçekleştirdiği çalışmalarla tüm belediyelere örnek olan Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı'ya Türk Dil Kurumu onur belgesi ve plaketi verdi.

Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, "Bu ülkenin birer ferdi olarak dilimize sahip çıkmak hem vatandaşlık, hem de tartışılmaz asli görevimizdir. Kültürel değerlerimizin nesilden nesile aktarılmasında köprü görevini yapacak olan en temel öğe dildir" dedi.

(HÖ-MŞ) 24.05.2008 18:33 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title