Haberler

Türk Büro-Sen Başkanı Yokuş: Engellilere Kamuda Gerekli İstihdam Yaratılmadı

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Dünya Engelliler Günü'nü dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Ülkemizde engelli vatandaşlarımızın istihdamlarına özel sektörde gereken önem ve hassasiyet gösterilmediği gibi, maalesef kamuda da gerekli"...

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Dünya Engelliler Günü'nü dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Ülkemizde engelli vatandaşlarımızın istihdamlarına özel sektörde gereken önem ve hassasiyet gösterilmediği gibi, maalesef kamuda da gerekli istihdam yaratılmamıştır" dedi.

Yokuş, yaklaşık 2.5 milyon memurun çalıştığı kamuda, yaklaşık 75 bin engelli çalıştırılması gerektiğini belirterek, bu rakamın 2013 rakamlarına göre 27 bin seviyesinde olduğunu vurguladı. Yasa gereği toplam personelin yüzde 3'ü oranında engelli personel istihdam etmesi gerektiğini anımsatan Yokuş, "Her yıl bunu dile getirmemize rağmen, maalesef kamuda bu sayıya ulaşmak hayalden öte gitmiyor. Devletimizin Anayasa ve yasalara rağmen, uymamakta direndiği bu olay karşısında, özel sektörün engellilere karşı hassas davranmasını beklemek hayalperestlik olur" ifadelerini kullandı.

Yokuş, kamuda çalışan engellilerin acilen çözülmesi gereken başlıca sorunlarını şu şekilde sıraladı:

"Belirli bir mesleği bulunan engellilerin mesleği dışında çalıştırılmaması,

-Mesleği olmayan engellileri, özür durumuna göre yapabilecekleri hizmetlere ait kadrolarda çalıştırılması,

-Özür artırıcı ve ek özür getirici işlerde çalıştırılmaması,

-Yardımcı hizmetler sınıfında olup da lise ve üstü öğrenim görmüş engelli personelin sınavsız genel idari hizmetler sınıfına geçirilmesi,

-Engelli personelin görevde yükselmelerindeki engellerin kaldırılması,

-Çalışmalarını kolaylaştıracak araç ve gereçlerin sağlanması,

-Engelli personele mesai saatleri dışında görev verilmemesi."

Kaynak: ANKA / Güncel

Dünya Engelliler Günü Fahrettin Yokuş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title