Haberler

"Turistin iyisi, kötüsü, ucuzu, pahalısı olmaz" - ADANA

Güncelleme:

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, "Turistin iyisi, kötüsü, ucuzu, pahalısı olmaz. Ülkemize her tür turist geliyor.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, "Turistin iyisi, kötüsü, ucuzu, pahalısı olmaz. Ülkemize her tür turist geliyor. Geceliği 700-1000 bin dolar olan otelde de turist var, geceliği 30 dolar olan otelde de turist var. Dünyanın her yerinde de bu böyle. 'Ucuz turist' algısı var ama öyle bir durum yok." dedi.

Bağlıkaya, AA muhabirine, Türkiye'nin dünya turizmi açısından çok önemli bir ülke olduğunu söyledi.

Türkiye'ye gelen turist sayısının da kayda değer artış gösterdiğine dikkati çeken Bağlıkaya, İngiliz tur operatörü Thomas Cook'un iflasının ardından oluşan boşluğun bir şekilde doldurulacağını, bunu kimin doldurduğunun değil, Türkiye'ye turistin gelmesinin daha önemli olduğunu belirtti.

Bağlıkaya, "Her şey dahil sistemi ile işletilen otellere gelen turistlerin Türkiye'ye çok fazla gelir bırakmadığı, otel dışına dahi çıkmadan ülkelerine geri döndükleri" yönündeki eleştirilere ilişkin, şöyle konuştu:

"Turistin iyisi, kötüsü, ucuzu, pahalısı olmaz. Ülkemize her tür turist geliyor. Geceliği 700-1000 dolar olan otelde de turist var, geceliği 30 dolar olan otelde de turist var. Dünyanın her yerinde de bu böyle. 'Ucuz turist' algısı var ama öyle bir durum yok. Kitle turizminde bütün ülkelerin fiyatları 3 aşağı 5 yukarı aynıdır. 8-10 milyon turist geliyorsa ülkenize belki fiyata bakarsınız ama 50 milyon turist gelecek 50 milyonu da zengin olacak. Böyle bir durum yok. Varsa öyle bir zengin turist kim alıyor bilmiyorum."

"Turistin para harcayacağı yerlerin olması lazım"

Her türlü maddi durumdaki turistin Türkiye'ye gelerek tatillerini burada geçirdiğine dikkati çeken Bağlıkaya, "Türkiye'ye zengin de turist geliyor, orta halli de turist geliyor. Önemli olan da o turistin Türkiye'ye geliyor olması. Önce yataklarımız dolacak, oteller dolacak ondan sonra fiyatlar artacak. Otellerimizi doldurmadan fiyat artırma gibi bir durum söz konusu değil." diye konuştu.

Bağlıkaya, fiyatların artması için yapılması gereken birçok şeyin olduğuna işaret ederek, "Yani zengin turisti getirmek için 'yurt dışında sadece reklam yapalım' diye bir şey yok. Burada o zengin turistin para harcayacağı yerlerin olması lazım. Başka kriterler de devreye giriyor, bu konuda da daha fazla çalışmamız lazım." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Bağlıkaya Türkiye turist Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title