Haberler

Turhal Müftülüğü'nden "İslam'da Kadın" Konferansı

"8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla Turhal İlçe Müftülüğü tarafından "İslam’da Aile ve Kadın" konulu konferans düzenlendi.

"8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla Turhal İlçe Müftülüğü tarafından "İslam'da Aile ve Kadın" konulu konferans düzenlendi.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'nde İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından düzenlenen konferansa Kaymakam Bünyamin Yıldız ve eşi Şeyma Yıldız, İlçe Müftüsü Mehmet Akpınar ve eşi Alime Akpınar ile kadınlar katıldılar.

Programda Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından ilahi ve şiirlerin okunması sonrasında "İslam Tarihinde Kadın" adlı oratoryo sunumu yapıldı.

Konferans öncesi bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Mehmet Akpınar, "Sevgi dini olan İslam dininde kadının ayrı bir yeri ve önemi vardır. Kadınlar saygındır, değerlidir. Gerek Türk gerekse İslam tarihi açısından Hz. Fatıma, Hz. Aişe ve Hz. Hatice gibi örnek alınabilecek kadınlar vardır. Onun için kadın saygı duyulacak varlıktır" dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan ve kadın toplumdaki yeri ve önemine değinen Kaymakam Bünyamin Yıldız, "Kadınlar toplumsal hayatımızda çok önemli görevler üstlenmektedirler. Kadınlarımız ile ilgili İlçe Müftülüğümüz tarafından bu ve bunun gibi organizasyonlar düzenlenmekte. Özellikle de Aile Okulu projesi buna en güzel örnektir. Bugünkü etkinlik başta olmak üzere bu tür program ve projelere emeği geçenleri tebrik ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından İlçe Vaizi İlknur Kılıçarslan "İslam'da Aile ve Kadın" konulu konferans verdi.

Düzenlenen programın sonunda Kaymakam Bünyamin Yıldız'ın eşi Şeyma Yıldız Şehit Uzman Çvş. Yasin Gencer'in annesi Fatma Gencer'e günün anısına tüm kadınlar adına İlçe Müftülüğü tarafından hazırlanan Hilye-i Şerif tablosunu hediye etti. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Turhal Güncel Haberler

title