Haberler

Tunus Dışişleri Bakanı, Hasta Türk Mahkumun İadesine Sıcak Bakıyor

Tunus Dışişleri Bakanı Abdülvaheb Abdullah, Ülkesinde Rahatsızlanan Türk Mahkumun İadesine Sıcak Baktıklarını Açıkladı.

Tunus Dışişleri Bakanı Abdülvaheb Abdullah, ülkesinde rahatsızlanan Türk mahkumun iadesine sıcak baktıklarını açıkladı.

Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın resmi konuğu olarak Ankara'da bulunan Tunus Dışişleri Bakanı Abdülvaheb Abdullah, elçiliğin yeni binasının açılış resepsiyonunda ev sahipliği yaptı. Resepsiyon öncesi İHA'nın sorularını yanıtlayan Abdullah, hastalanan Türk mahkumun iadesine sıcak baktıklarını ifade ederek, "Türkiye ve Tunus çok farklı alanlarda işbirliği yapıyor. Konsolosluk, güvenlik ve mahkumlarla ilgili anlaşmalar da var. Sevgili kardeşim Babacan'ın ilettiği talebi döndüğümde dikkatle inceleyeceğiz ve ele alacağız" dedi.

KKTC'nin özellikle ticari faaliyetleri yönetmek için Tunus'ta bir temsilcilik açma isteğinin hatırlatılması üzerine Abdullah, "Biz Türk Dışişleri Bakanı Babacan ile birçok konuyu görüştük. Bölgesel ve uluslararası işbirliğine ilişkin konular. Bu da var. Gerekli adımlar yeri geldiğinde atılacak" şeklinde konuştu.

Resepsiyona Dışişleri Bakanı Ali Babacan, çok sayıda büyükelçi ve diplomatlar katıldı.

Irak'ın Ankara Büyükelçisi Sabah Cemil Ümran ile sohbet eden Babacan, Stockholm'de katılacağı Irak toplantısına ilişkin soruları cevapsız bıraktı. Akşam saatlerinde Brüksel'e hareket edecek Babacan, yarın AB üyesi ve aday ülkelerin dışişleri bakanları düzeyinde temsil edileceği toplantıya katılacak. Çarşamba günü Slovakya'da temaslarda bulunacak olan Babacan'ın daha sonra İsveç'in başkenti Stockholm'e geçerek Irak toplantısına katılması bekleniyor. Cuma günü de Berlin'e gidecek olan Babacan, buradaki temaslarının ardından akşam saatlerinde yurda dönecek.

(DS-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title