Haberler

Tunceli Üniversitesi 2. Bahar Şenlikleri Başladı

Rektör Durmuş Boztuğ, etkinliklere katılan Mardin Deyrulzafaran Manastırı papazı Gabriel Akkurt ve Tunceli Paşalar Camisi imamı Halil Baysan'a bağlama hediye etti.

Tunceli Üniversitesi 2. Bahar Şenlikleri başladı.

Rektör Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, Gole Çeto Parkı'nda düzenlenen açılış programında yaptığı konuşmada, şenliklerin 19 Haziran'da sona ereceğini söyledi.

Şenlikleri Tunceli Üniversitesi Öğrenci Konseyi ile ortaklaşa düzenlediklerini belirten Boztuğ, Türkiye'nin çok kültürlü bir yapıya sahip olduğunu ifade ederek, Öğrenci Konyesi'nin önerisiyle şenliklerde farklı inançlardan din adamlarını bir araya getirdiklerini söyledi.

Boztuğ, "Ülkemizde çok kültürlülüğün, çok renkliliğin yaşandığı, tadına varıldığı bu günlerde gerek ana dil olsun, etnik köken olsun gerek inanç ve bir inanç içindeki farklı mezhep, meşrep olsun, bunların çok şükür tadına varıyoruz. Bunları birer kültür, inanç ve edebiyat zenginliği olarak gördüğümüz günleri idrak ediyoruz. Ülkemizin bu günlere gelmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi, şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul da Dersim'de Gole Çeto'da mum yakarak farklı inançların, kültürlerin ve dillerin beraber yaşamasının güzel bir gösterge olduğunu belirterek, "Dersim'in gösterdiği bu durumun, ülkedeki barışa da hizmet etmesini diliyorum. Bizler mum yakarken dualarımızda önce cümle aleme, sonra kendimize isteriz. Onun için cümle aleme barış diliyorum" dedi.

Mardin Dayrulzafaran Manastırı papazı Gabriel Akkurt da bu şenliğe davet edilmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

İnsanlar arasında barış olmasını temenni eden Akkurt, "Yeryüzünde inşallah bir daha kan akıtılmasın çünkü dünya kanla yoğruldu ve dünya kanda boğuldu. İnşallah hepimizin duasıyla son bulur. Allah hepimizle beraber olsun" ifadesini kullandı.

Boztuğ, daha sonra, Mehmet Ali Bul, Tunceli Belediyesi Eşbaşkanı Nurhayat Altun, papaz Akkurt, Tunceli Paşalar Camisi imamı Halil Baysan, Tunceli Üniversitesi Alevilik Uygulama Araştırma Merkez Müdürü ve Alevi dedesi Kadir Bulut ile dualar eşliğinde mum yaktı.

Boztuğ'un Akkurt ve Baysan'a bağlama hediye ettiği programda, Tunceli Üniversitesi Müzik Kulübü üyeleri konser verdi. - Tunceli

Kaynak: AA / Yerel

Tunceli Üniversitesi Durmuş Boztuğ Türkiye Mardin Yerel Haberler

500

Yorumlar (2)

Riya:

Bir okulun kalitesi gelen öğrencilerin kalitesi ile ilgili.Eğer öğrenciler kalitesiz ise en mükemmel öğretim görevlilerini versen ne olur ki..Çok düşük puanlı hiçbir okula girememiş güneydoğunun öğrencilerini okula doldur, neye yarar ki..Çözüm daha yüksek puan alan kaliteli öğrencileri üniversiteye almak..Tunceli üniversitesine gelen öğrencilerin hiçbirinin yabancı dil bildiğini sanmıyorum..Gelen öğrencile ne yazık ki siyasetten başka bir şey bilmiyor.Diyarbakır da bir keçi kaybolsa Tunceli üniversitesi öğrencileri hemen sokağa doluşup eylem yapıyor..''İşte bakın keçiyi askerler kaçırdı, hemen keçiyi bırakın yoksa yollarda barikat kurup etrafa molotof atacağız'' Arz- ı hal böyle...Harra sokağa..Bilgi bu öğrencilerden çok uzak..

0
3
yanıtYanıtla
ASİ DERSİMLİ:

ADAMLARA HER GÜN ŞENLİK KOCA BİR DÖNEM DERS İŞLENMEDEN GEÇTİ GİTTİ. DEVAM ZORUNLULUĞU YOK DEFTER KİTAP YOK İÇİ BOŞ NİTELİKSİZ VE ALANINDAN Bİ HABER MEZUNLARI SALACAKLAR SOKAĞA SONRADA 750 LİRAYA ÇALIŞACAK KÖLELER OLACAKLAR.

0
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title