Haberler

Tükdes'ten Meydan Düzenlemesine Eleştiri

Eskişehir’de demiryolunun yeraltına alınması sonucu ortaya çıkan uzatmalı meydan düzenlemesini değerlendiren Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES) Genel Başkanı Süleyman Bakal “Terbiye edici şehir planlama uygulamaları tüketiciyi canından bezdirdi” dedi.

Eskişehir'de demiryolunun yeraltına alınması sonucu ortaya çıkan uzatmalı meydan düzenlemesini değerlendiren Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES) Genel Başkanı Süleyman Bakal "Terbiye edici şehir planlama uygulamaları tüketiciyi canından bezdirdi" dedi.

Genel Başkan Süleyman Bakal, Eskişehir'de terbiye edici şehir içi düzenleme uygulamasının son örneğinin Büyükşehir Belediyesi'nin ilgisini beklediğini belirtti. Demiryolunun yeraltına alınması ile alışveriş merkezi önünde, tramvay durağı ile taçlandırılan meydanın güvenli yaya geçişi uygulaması yönünden sınıfta kaldığını belirten Balak, Eskişehir Gar'ına en yakın tramvay durağından labirentlerden dolaşmadan ulaşmanın mümkün olmadığını kaydederek, "Gardan tramvay durağına gelen veya tramvay durağından gar yönüne gitmek isteyen tüketiciler, refüjlerin üzerinden elindeki bavullarla akrobasi yaparak atlamaktadır. Bölgedeki iki ayrı tramvay durağından, alışveriş merkezinin iki kapısına da güvenli ulaşım vardır. Alışveriş merkezinin adı verilen duraktan, amacına uygun olarak Eskişehir garına da güvenli/kolay erişim sağlanmalıdır. Yaya geçişi uygulaması yaparken, önce toprak döküp, da ha sonra yayaların yaptığı izden, yaya geçişi uygulaması yapan yerel yönetimler, "çimlere basmayınız" tabelası asmak zorunda kalmazlar. Uzatmalı meydanın, doğal yönelime uygun düzeltmeler yapılarak bir an önce bitirilmesini bekliyoruz" diye belirtti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Süleyman Bakal Eskişehir Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

feldem:

AKP yandaşı işi gücü büyükşehir belediye düşmanlığı derneğin adına şanına uygun bir sözü yok . Şimdiye kadar nerdesin , demiryolunun yer altına alınması kaç senedir sürüyor , o bölgedeki tüketici ne durumda haberin varmı ?

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title