Haberler

Tübitak Orta Öğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projesi Ödül Töreni

Tübitak Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri, 5 Finaliste Tokat Bölge Sergisi'nde Düzenlenen Törenle Ödülleri Verildi.

TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri, 5 finaliste Tokat Bölge Sergisi'nde düzenlenen törenle ödülleri verildi.

TÜBİTAK tarafından 2005 yılından bu yana 12 bölgede yapılan yarışmalara Türkiye genelinde toplam bin 925 proje başvurusunda bulunurken, 2007 yılında ise bu rakamın 8 bin 424 kişiye yükseldiği bildirildi. 2006 yılından itibaren Tokat'ta yapılan bölge sergisinde Amasya, Giresun, Kastamonu, Ordu, Samsun, Sinop ve Tokat illerinde toplam 102 proje başvurusu yapılırken, 37 proje bölge sergisine davet edildi. Sergilenen projelerden 5'i ise 23-27 Mayıs 2008 tarihleri arasında Ankara'da yapılacak olan final yarışmasına gönderilmek üzere jürileri tarafından seçildi.

Seçilen 5 finalist ise şu şekilde:

"Amasya Öğretmen Lisesi'nden Samet Yılmaz ile Caner Altınnur Biyoloji dalında 'Haşere düşmanı boya' projesi, Samsun 19 Mayıs Anadolu Lisesi'nden Ahmet Faruk Altun ile Fazlı Eyüpoğlu Fizik Dalında 'Manyetik Sönümlüme Sistemi' projesi; Tokat Fen Lisesi'nden Fatma Betül Çelik, Siğnejan Yeşilyurt Kimya dalında 'Verimli Biyodizel' projesi; Sinop Fen Lisesi'nden Öncü Karakaya Matematik dalında 'Taban 4 adet Eğitsel Matematik Oyunu' projesi; Samsun İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi'nden Setenay Gültekin ile Beyda Kırcı sosyoloji dalında "Rock'ın Roll dinleyen 15-20 yaş arasındaki öğrenci gençlerin eğitim sorunlarına karşı tepkilerini ölçmek' projesi ile finale kaldı." Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nde yapılan ödül töreninde konuşma yapan Bilim İnsanı Destekleme Dairesi Tokat Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Kuran, öğrencilerin bilim dünyasına ilk adımları olarak gördükleri bu başlangıcın, gelecekte Türkiye'nin "muasır medeniyetler seviyesine ulaşması" hedefine önemli katkılar yapacaklarının bir işareti olmasını ümit ettiklerini söyledi. Vali Dr. Recai Akyel ise artık bir üniversite, bir araştırmada bir merkezinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının bir icat bulmasına susadıklarını ifade ederek, "Bizler böyle bir icat bir buluş yaparsanız sizlerin elinizden de, anlınızdan da öperiz" dedi.

Vali Akyel, finalist öğrencilere TÜBİTAK'ın para ödüllerini ve valilik hediyelerini verirken, Tokat Belediye Başkanı Doç.Dr. Adnan Çiçek, TSO Başkanı Orhan Sarıtaşlı ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da öğrencilere ayrıca çeşitli hediyeler verildi.

(Nİ-SA-RA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title